REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Mossadul recunoaște: Toate serviciile secrete ale lumii se bat pe materialele medicale

Mossadul recunoaște: Toate serviciile secrete ale lumii se bat pe materialele medicale

Replica API 2 aprilie 2020 | 00:00 1660

În lupta împotriva coronavirusului numeroase state au apelat şi la serviciile lor secrete pentru a obţine materiale medicale, mai ales aparate pentru respiraţie asistată, afirmă un agent al Mossad, care a primit misiunea să găsească astfel de materiale pentru Israel, relatează miercuri agenţia EFE, potrivit AGERPRES.

''Folosim toate conexiunile noastre speciale pentru a câştiga lupta şi a face probabil ceea ce face toată lumea: să obţinem stocuri destinate altora'', a spus agentul prezentat sub pseudonimul ''Het'', în cadrul programului de investigaţii Uvda al postului de televiziune Canal 12.

Serviciul de spionaj al Israelului a reuşit deja să aducă în ţară trei transporturi de echipamente sanitare, inclusiv 27 de ventilatoare pentru secţiile ATI, şi aşteaptă sosirea altor 160 de transporturi săptămâna aceasta.

''Am supervizat multe operaţiuni în trecut, dar niciodată nu am gestionat una atât de complexă'', mărturiseşte spionul israelian, dând şi exemple de misiuni eşuate. Astfel, un avion cu materiale sanitare achiziţionate de Israel dintr-o altă ţară nu a mai primit permisiunea de a decola, astfel că în final aceste materiale nu au mai ajuns în Israel. Într-un alt caz camioanele erau deja în faţa unei fabrici pentru a încărca echipamente obţinute de Mossad, când s-a descoperit că altcineva tocmai reuşise să preia acele materiale.

Preţurile echipamentelor şi materialelor sanitare au crescut în lume chiar şi de patru ori în timp ce toate ţările caută asiduu astfel de produse devenite tot mai greu de găsit pe măsură ce pandemia se extinde, notează spionul israelian.

Obiectivul pe care şi l-a fixat Mossadul este să obţină 7.000 de aparate pentru respiraţie asistată, iar în zilele următoare ar putea să reuşească achiziţionarea a circa 1,5 milioane de măşti, două milioane de mănuşi şi combinezoane de protecţie şi 180 de aparate pentru respiraţie asistată, a mai spus el. Mossadul primeşte în fiecare zi peste 2.000 de piste pentru astfel de achiziţii, dar unele sunt false, iar altele eşuează pentru că alte ţări reuşesc primele să obţină produsele, potrivit știripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mai interesanta era ciuma rosie si alegerile anticipate si protejarea ingerilor "de dreapta" care nu fura nimic Da nimic. Inca se taie padurile de exemplu. Incepusera chiar sa il elimine pe Arafat care acum e util. Oricum vor continua cu asa zisa ciuma rosie dupa ce trece gripa. Doctorii stiu cum se fac vindecarile astea.
2
0
Cat de idioti pot fi romanii. Pentru romanache de mai jos, stii tu sigur salariul unui lucrator din serviciile secrete? Ii da mata pensia de servici, nu aia speciala, de care tot mancati cacat? Nici macar acum nu sunte-ti in stare sa va ganditi la voi ca si popor. Rautatea unora dintre nu are limite. Sunteti niste meschini.
1
1
voi credeti ca mossadul da asa din casa la presa hahaha cata naivitate
7
2
SRI nu a fost in stare nici macar sa-l atentioneze pe lindovic orban sa nu imprastie fondul de rezerva al statului in ultima luna a anului 2019 cand se stia ce e in china. Banii din fondul de rezerva ia dat orban pe prostii si pe sedii de biblioteci. Acum lindovic orban aliniaza dricurile la spitalul din Suceava. Asta e programul de guvernare PNL.
6
3
Din pacate serviciile din Romania SIE SRI sunt la fel ca Tara : PRAFAO
12
2
SIE si SRI o sug la MOSSAD din genunchi, asta-i diferenta, Israelul stat puternic si Romania o colonie vai pula ei.
12
2
Prietene, tu nici nu stii ce inseamna serviciu secret, ce salarii exista si cu ce este echivalentul Mossad la noi in tara si iti dai cu parerea total aiurea.. Iti zic eu.. Pentru cei care stau in tara este putin cat salariul mediu pe economie... Vorbesti total in necunostinta de cauza..
3
6
Sa nu-i deranjezi, decat c-o pensie speciala. Bine, nici nu pot. Suficient sa te uiti la primul agent al tarii, ficusul de cotroceni. Se cauta cadre obediente, cu inteligenta limitata, dar pofta de parvenire infinita.
9
1
Pot pune pariu ca au buget probabil mai mic decat serviciile romanesti.
9
4

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218