REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
14.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Moşteanu: Propun trecerea tuturor spitalelor în subordinea Ministerului Sănătăţii

Moşteanu: Propun trecerea tuturor spitalelor în subordinea Ministerului Sănătăţii

Replica API 13 aprilie 2021 | 00:00 953

Liderul grupului USR PLUS din Camera Deputaţilor, Ionuţ Moşteanu, propune trecerea tuturor spitalelor în subordinea Ministerului Sănătăţii şi susţine începerea acestui demers cu spitalele MApN, SRI, SIE, MAI.

Ionuţ Moşteanu

În sprijinul propunerii sale, Moşteanu a invocat declaraţia premierul Florin Cîţu conform căreia "fiecare pacient din România are legătură" cu Ministerul Sănătăţii.

"Prim-ministrul a declarat (...) că fiecare pacient din România are legătură cu Ministerul Sănătăţii. Deşi foarte multe spitale nu sunt în subordinea Ministerului. În spiritul reformei la care ne-am angajat împreună, îi propun prim ministrului să demareze trecerea tuturor spitalelor în subordinea Ministerului Sănătăţii şi să începem acest demers cu spitalele MApN, SRI, SIE, MAI. Am auzit că acolo e mai mult loc, sunt mai bine dotate, e o atenţie mai mare faţă de bolnavi. Nu trebuie să existe români 'speciali' în lupta cu boala. Haideţi să facem asta! Şi apoi continuăm cu celelalte, cu spitalele judeţene 'confiscate' de baronii locali", a scris Moşteanu, pe Facebook, potrivit Agerpres.

Premierul Florin Cîţu a susţinut o conferinţă de presă duminică, precizând că este foarte supărat pentru modul în care a fost efectuat transferul pacienţilor de la Spitalul Foişor.

"Eu sunt foarte supărat pe ceea ce am văzut la televizor, detaliile tehnice vi le-a explicat şi domnul Arafat, poate să le explice şi domnul ministru al Sănătăţii. Vroiam să vă spun că, aşa cum fiecare contribuabil are legătură cu Ministerul Finanţelor sau aşa cum fiecare elev are legătură cu Ministerul Educaţiei, şi fiecare pacient din România are legătură cu Ministerul Sănătăţii (...) În această situaţie trebuie să înţelegem cu toţii că avem un singur inamic - pandemia şi trebuie să punem toate resursele ca să rezolvăm această problemă", a explicat Cîţu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
asta va doreati de la bun inceput.Sa va mufati la banul public si toti cei care au cotizat pt partid sa puna mana pe contractele cu statul.Parca si vad la constanta manager despital pe fratii Iacob,baietii cu europaleti,la Infectioase vine cineva de la BCA,se mai gasesc 2 3 buticari si pt spitalu militar spitalu din Mangalia Medgidia Cernavoda Navodari, sunteti priceputi nevoie mare.Ai dracu, sunteti mai periculosi decat psd.O ardeti la camasa alba si cravata si postati in salvatori dar numa contracte cu statu visati.pun pariu ca toti afaceristii care v au sponsorizat au toate Codurile Caen
0
0
USR sa plece Numai idei crete si antinationale
0
0
inainte de a face asta, putem anula pensiile speciale ale tuturor beneficiarilor? sa vedem ca aveti tupeu si obraz
3
2
U scavar S atana R apid
2
0
eu propun sa plece USR acolo unde ii este locul...in lada de gunoi a istoriei langa PDL, PMP, UNPR, ALDE etc etc
3
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367