REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Moştenitor a mii de hectare, făcut "din pix" de doi notari

Moştenitor a mii de hectare, făcut "din pix" de doi notari

Replica API 7 martie 2013 | 00:00 2220

Dosarul Ştefanco, falsul descendent al familiei Butărescu

Dosarul Ştefanco, falsul descendent al familiei Butărescu

Maria Done, notarul public din Mangalia, acuzată de fals intelectual în formă continuată, după ce l-ar fi ajutat pe Răzvan Ştefanco să obţină două certificate de moştenitor emise în fals, în numele tatălui său, şi-a închis cabinetul din oraş. Mai mult, ea nici măcar nu şi-a mai deschis un birou notarial în Constanţa, aşa cum avea de gând, ci a preferat să mai aştepte. Amintim că, în dosarul pe numele lui Răzvan Ştefanco, tânărul care a pus la cale moştenirea a peste o mie de hectare de teren în judeţul Constanţa în baza unor documente false, apar şi doi notari. Procurorii anticorupţie au anunţat marţi că, în afară de Răzvan Ştefanco şi Silviea Gheorghe, au fost trimişi în judecată şi doi notari, Doina Gheorghe şi Maria Done, în sarcina cărora s-a reţinut infracţiunea de fals intelectual, în formă continuată. În rechizitoriul întocmit, procurorii arată că, în cursul anului 2008, Răzvan Ştefanco a formulat la Arhivele Naţionale trei cereri prin care a solicitat emiterea unor extrase declarând de fiecare dată, în mod mincinos, că este strănepotul defuncţilor Amedeu Butărescu şi Radu Butărescu, care au fost proprietarii unor suprafeţe de teren (intravilan şi extravilan) de aproximativ 1.300 de hectare, situate în localităţile Agigea, Eforie şi Mangalia din judeţul Constanţa. În cursul anilor 2009 şi 2011, inculpatele Maria Done şi Doina Gheorghe (din Ovidiu), ambele în calitate de notar public, au întocmit în fals şi au autentificat mai multe înscrisuri (procuri speciale, acte de cesiune) în care au consemnat, în mod eronat, că tatăl lui Ştefanco Răzvan l-ar fi împuternicit pe acesta să îl reprezinte în toate demersurile pentru revendicarea terenurilor. De menţionat că, la percheziţiile oamenilor legii, la Ştefanco au fost descoperite documente la care acesta n-ar fi trebuit, în mod legal, să aibă acces.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
O puscariasa!
5
1
O penala care tavalea bordelurile din Germania si acum se da mare doamna de Constanta...
8
1
o sa planga cu lacrimi de sange la cat m a furat satana asta de femeie, o sa ajunga sa infunde puscaria la cat plange mama femeie de 83 de ani din cauza ei
9
1
Sunt sora Maricai, Dorina si stiu de ce este capabila sora mea pentru bani, nu degeaba am stat in Germania atatia ani si am supt p..la la toti mosii prin toate bordelurile, greu f greu am razbatut, acum e la nivelul la care pacaleste femei de 83 de ani sa semneze acte manarite de ea sa le fure bunurile si sa le lase in curul gol, l-a vandut si pe tata ptr bani, l-a nenorocit l-a lasat in p..la goala, iar pe mama o tinea pe la usi ca o sclava cand a venit cu flori s-o felicite ca l-a fraierit pe Done s-o ia de nevasta ca i-a facut copil cu japca...o excroaca si o puscariasa cu N dosare penale!!
10
2

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614