REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Moştenitorii lui Prince îi cer preşedintelui Trump să nu mai folosească muzica artistului la evenimentele electorale

Moştenitorii lui Prince îi cer preşedintelui Trump să nu mai folosească muzica artistului la evenimentele electorale

Replica API 14 octombrie 2019 | 00:00 351

Prince

Moştenitorii cântăreţului american Prince au denunţat folosirea melodiei ''Purple Rain'' în timpul unui miting electoral al lui Donald Trump, joi seara în Minneapolis, amintind că echipa de campanie a preşedintelui american s-a angajat să nu mai folosească muzica starului pop, relatează vineri AFP şi DPA.

"Preşedintele Trump a folosit 'Purple Rain' în această seară la un eveniment electoral în Minneapolis, după ce a confirmat în urmă cu un an că echipa sa de campanie nu va mai folosi muzica lui Prince", au scris deţinătorii drepturilor artistului pe contul său de Twitter.

"Moştenitorii lui Prince nu îi vor acorda niciodată preşedintelui Trump permisiunea să folosească melodiile acestuia", au adăugat ei.

În sprijinul mesajului lor, ei au publicat o copie a unei scrisori semnate de un avocat care afirmă că îl reprezintă pe Donald Trump.

"Pentru a evita litigiile, vă scriem pentru a confirma că echipa de campanie nu va mai folosi muzica lui Prince în activităţile sale viitoare", scrie Megan Newton, de la cabinetul Jones Day, în scrisoarea datată 15 octombrie 2018.

Contactaţi de AFP, echipa de campanie a lui Donald Trump şi avocatul nu au oferit un răspuns imediat.

Melodia lui Prince a răsunat joi în Target Center, sala din Minneapolis unde Donald Trump a organizat un miting electoral, cu câteva minute înainte ca preşedintele american să intre pe scenă.

Numeroşi artişti sau moştenitorii lor i-au cerut deja preşedintelui american să nu le mai folosească muzica în timpul reuniunilor sale publice. The Rolling Stones, Adele, Neil Young, R.E.M., Pharell Williams, Rihanna, Aerosmith şi Queen au denunţat, de asemenea, utilizarea melodiilor lor în timpul mitingurilor electorale republicane.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920