REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Moţiune Interne - Vela: Măsurile, deşi restrictive, au fost corecte

Moţiune Interne - Vela: Măsurile, deşi restrictive, au fost corecte

Replica API 27 mai 2020 | 00:00 962

Toate măsurile din perioada pandemiei cu noul coronavirus, deşi restrictive, au fost corecte şi au fost luate pentru a proteja sănătatea populaţiei, a declarat, marţi, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, la dezbaterea moţiunii simple depuse împotriva sa în Senat.

Marcel Vela, foto Libertatea

"Am pornit de la acelaşi start cu ţări precum Spania, Italia, Franţa, Belgia sau Marea Britanie, care astăzi înregistrează cifre tragice comparativ cu cele din România. Ceea ce ne demonstrează nouă - şi dumneavoastră ar trebui - că măsurile, deşi restrictive, au fost corecte şi au fost luate pentru a proteja sănătatea populaţiei", a spus Vela, scrie Agerpres.

El a explicat că toate deciziile au fost luate în urma unor analize tehnico-ştiinţifice, pentru a limita răspândirea noului coronavirus, prin adoptarea unor măsuri excepţionale, cu efecte directe şi imediate pentru a proteja sănătatea populaţiei.

"În timp ce România înregistrează 930 de cazuri de persoane infectate la un milion de locuitori, Spania înregistrează 6.000, Franţa - peste 2.700, Belgia - peste 4.900, Italia - peste 3.800 şi Marea Britanie - aproape 4.000. (...) Aceste cifre sunt grăitoare, nu motive, discuţii, cuvinte, fraze, propoziţii într-o moţiune sau alta. Aceste cifre arată că am luat cele mai bune măsuri. Reprezintă realitatea care nu poate fi contestată de niciun consilier din staff-ul dumneavoastră care vă formulează aceste texte de moţiune", a mai spus Vela.

Ministrul de Interne a adăugat că orice demers care conduce spre mai puţine persoane infectate, spre mai puţine decese şi spre mai multe persoane vindecate este un un câştig pentru toată lumea, indiferent că este de 'stânga' sau de 'dreapta'.

"Vă rog să-i transmiteţi specialistului care a scris această moţiune să facă un exerciţiu de imaginaţie şi să înţelegem cum ar fi arătat această statistică cu Viorica Vasilica Dăncilă - premierul României", a afirmat Vela.

Semnatarii moţiunii îi solicită ministrului de Interne "să plece" de la conducerea acestui minister pentru că prin ordonanţele militare emise a fost luat "un lung şir de decizii contradictorii" şi au fost impuse o serie de interdicţii pe care, ulterior, le-a anulat.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
esti idiot rau!
4
1
Vatican nu mai ce trebuia sa fie de la 1514 Papa Martin fiind ultimul Papa cu credinta,restul Babylonieni,Abrahamisti,Pedofili,inchina s ar la Baal si la Molec cum o fac de sute de ani!DAR GATA CU EI! Lasa vrajala asta cu Vaticanul "01:49"!THE MONEY VELA are masca pusa gresit pisa i as o cu presiune!
1
1
Vitelul asta vorbeste de masuri corecte??? Pai masuri corecte ar fi fost ca atunci cand a izbucnit pandemia in decembrie sa va ocupati sa aduceti echipamente in tara nu sa va ocupati de alegeri anticipate si voi si USR. Masuri corecte ar fi fost sa blochezi granitele in ianuarie, februarie sa nu poata intra virusul in tara, sa aduceti ventilatoare in tara ,in afara de alea 5 donate de Vatican, sa luati masuri sa nu se imbolnaveasca 1700 de cadre medicale si 10 sa moara samd....
5
2

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367