Moțiune simplă împotriva ministrului Educației, Ligia Deca
Moțiune simplă împotriva ministrului Educației, Ligia Deca
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestParlamentari USR şi Forţa Dreptei au depus, miercuri, la Camera Deputaţilor, moţiunea simplă „Îndrăznesc să susţin educaţia”. Semnatarii cer creşterea imediată a salariilor profesorilor, dar şi alocarea a 6% din PIB pentru educaţie, începând de anul viitor.
„Parlamentarii din Forţa Dreptei şi din USR au depus astăzi, în plenul Camerei Deputaţilor, moţiunea simplă cu titlul «Îndrăznesc să susţin educaţia», în contextul grevei şi protestelor cadrelor didactice. Anunţul depunerii moţiunii a fost făcut de deputatul Alexandru Kocsis, deputat Forţa Dreptei, care a solicitat majorităţii parlamentare adoptarea moţiunii şi satisfacerea revendicărilor cadrelor didactice”, se arată într-un comunicat de presă al Forţei Drepte.
Semnatarii moţiunii afirmă că „România se află într-una dintre cele mai serioase crize sociale din ultimii 18 ani”.
„Sute de mii de cadre didactice şi persoane care îşi desfăşoară activitatea în cadrul unităţilor de învăţământ se află în grevă din data de 22 mai. Această grevă nu a apărut de nicăieri. S-au transmis nenumărate semnale de avertisment Guvernului cu privire la subfinanţarea cronică a Educaţiei şi salariile total neatractive ale profesorilor. Subfinanţarea educaţiei a condus la rezultate dezastruoase pentru România”, afirmă parlamentarii.
Aceştia cer „luarea tuturor măsurilor necesare în vederea pregătirii bugetului pentru anul 2024 în conformitate cu Programul de guvernare, care să cuprindă minimum 18% din bugetul naţional / 6% din PIB”.
De asemenea, solicită „creşterea de îndată a salariilor profesorilor conform principiului «salariul profesorului debutant să fie cel puţin egal cu salariul mediu brut pe economie, salarizarea întregului personal didactic de predare urmând să se realizeze în mod progresiv, în raport de funcţie, studii, vechime şi grad didactic”, au transmis reprezentanții Forței Dreptei.
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News