REPLICA ONLINE CONSTANTA

26.4° Constanța Sâm., 23 Sept. 2023
Anul XX Nr. 6495
26.4° Constanța Sâmbătă, 23 Septembrie 2023 Anul XX Nr. 6495

Moțiune simplă împotriva ministrului Educației, Ligia Deca

Moțiune simplă împotriva ministrului Educației, Ligia Deca

Andreea VREJOIU 8 iunie 2023 | 00:00 1117

Parlamentari USR şi Forţa Dreptei au depus, miercuri, la Camera Deputaţilor, moţiunea simplă „Îndrăznesc să susţin educaţia”. Semnatarii cer creşterea imediată a salariilor profesorilor, dar şi alocarea a 6% din PIB pentru educaţie, începând de anul viitor.

Motiune simpla impotriva ministrului Educatiei, Ligia Deca

„Parlamentarii din Forţa Dreptei şi din USR au depus astăzi, în plenul Camerei Deputaţilor, moţiunea simplă cu titlul «Îndrăznesc să susţin educaţia», în contextul grevei şi protestelor cadrelor didactice. Anunţul depunerii moţiunii a fost făcut de deputatul Alexandru Kocsis, deputat Forţa Dreptei, care a solicitat majorităţii parlamentare adoptarea moţiunii şi satisfacerea revendicărilor cadrelor didactice”, se arată într-un comunicat de presă al Forţei Drepte.

Semnatarii moţiunii afirmă că „România se află într-una dintre cele mai serioase crize sociale din ultimii 18 ani”.

„Sute de mii de cadre didactice şi persoane care îşi desfăşoară activitatea în cadrul unităţilor de învăţământ se află în grevă din data de 22 mai. Această grevă nu a apărut de nicăieri. S-au transmis nenumărate semnale de avertisment Guvernului cu privire la subfinanţarea cronică a Educaţiei şi salariile total neatractive ale profesorilor. Subfinanţarea educaţiei a condus la rezultate dezastruoase pentru România”, afirmă parlamentarii.

Aceştia cer „luarea tuturor măsurilor necesare în vederea pregătirii bugetului pentru anul 2024 în conformitate cu Programul de guvernare, care să cuprindă minimum 18% din bugetul naţional / 6% din PIB”.

De asemenea, solicită „creşterea de îndată a salariilor profesorilor conform principiului «salariul profesorului debutant să fie cel puţin egal cu salariul mediu brut pe economie, salarizarea întregului personal didactic de predare urmând să se realizeze în mod progresiv, în raport de funcţie, studii, vechime şi grad didactic”, au transmis reprezentanții Forței Dreptei.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
pnl egal centru de comanda al crimei organizate. Sunt sigur ca mai exista o gramada de idioti utili care vor vota acest cancer cu metastaze multiple, in asteptarea reformei pnl-iste a societatii romanesti.
0
0
pare depasita de functia de ministru , spune doar ce i se ordona de la partid . in politica mai trebuie si ministrii care sa stie ce au de facut , nu cu mainile legate si fara personalitate de conducator
0
0
Vaca asta abia asteapta sa fie demisa! E un chin pt ea! Nu pricepe nimic din ce i se scrie sa spuna! Cerea 6 procente din pib pe vremuri. Acum da 2,1 si tot ea cu gura mare.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
3746324943
5/49
292427392816
joker
3034728106