REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Motivare EXPLOZIVĂ după respingerea plângerii depuse de Iohannis la adresa premierului Dăncilă

Motivare EXPLOZIVĂ după respingerea plângerii depuse de Iohannis la adresa premierului Dăncilă

Replica API 12 septembrie 2018 | 00:00 175

Curtea Constituţională susţine, în decizia de respingere a cererii preşedintelui Klaus Iohannis privind un conflict juridic de natură constituţională cu şeful Executivului, Viorica Dăncilă, că nu a existat o imposibilitate de ordin obiectiv şi material a prim-ministrului de a-şi exercita atribuţiile, scrie agenţia Agerpres, citată de stiripesurse.ro.

CCR a decis miercuri că nu a existat un conflict juridic de natură constituţională între preşedintele Klaus Iohannis şi şeful Executivului, Viorica Dăncilă, în cazul concediului premierului.

"Curtea, cu majoritate de voturi, a respins cererea formulată de preşedintele României şi a constatat că nu există conflict juridic de natură constituţională între prim-ministru, pe de o parte, şi preşedintele României, pe de altă parte, în legătură cu emiterea de către prim-ministru a deciziei nr. 247/2018 pentru exercitarea unor atribuţii. Curtea a reţinut că împrejurarea ce a justificat emiterea deciziei nr.247/2018 nu se încadrează în niciuna dintre ipotezele reglementate la art.107 alin.(3) din Constituţie, cu privire la numirea unui prim-ministru interimar, în sensul că nu a existat o imposibilitate de ordin obiectiv şi material a prim-ministrului de a-şi exercita atribuţiile, pe de o parte, şi, pe de altă parte, decizia nr.247/2018 nu a făcut referire la toate atribuţiile proprii prim-ministrului, ci numai la cele privind conducerea operativă a activităţii Guvernului", se arată într-un comunicat al CCR.

CCR a luat în dezbatere cererea de soluţionare a conflictului juridic de natură constituţională dintre prim-ministru şi preşedintele României, cerere formulată de preşedintele României, determinat de emiterea deciziei nr.247/2018 pentru exercitarea unor atribuţii, potrivit căreia, în perioada 6 - 13 august 2018, Paul Stănescu, viceprim-ministru, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, exercită atribuţiile prim-ministrului privind conducerea operativă a activităţii Guvernului României.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
deja Joianis asta este penibil cu genul de a ataca tot la CCR
3
2
Atata i-au tras-o lui Iohannis ca i-au facut rectul palnie. Fara vaselina...
4
5
postaci pesede sa va ia dracu ,nea florea matale esti ?jegosilor sa va crape copii si nepotii in chinuri pt raul pe care il faceti tarii .bosorogi pachetari privitori la antena 3 muie si voua
1
10
Dihorul Venetic Homosexual de la Cotroceni Chiolhannis 6 Case Penale va fi suspendat si apoi DEMIS de Poporul Roman.Dihorii Activisti Neonazisti Hastago-PNL-epre se vor tavali in chinuri cand va disparea de la Cotroceni Dihorul pe invers Chiolhannis.
8
9
avea cineva vreun dubiu legat de rezultat- presul si sluga dorneanu, nu sew dezminte- continua asaltul tarii- veti putrezi si voi in puscrie alaturi de acest puscarias-dragnea
10
8
bine ca nu a lasat in loc un alt sofer
9
3
Comparati cocioabele lui Iohanis cu palatele lui Dracnea Ia uitati va putin pe net si vedeti in ce palate si ce conforta are acest nabab de Dracnea
15
7
e normal hotzii sa-si faca ''legile lor''.dar noi restul de oameni normali la capete o sa asteptam alegerile si atunci vom vedea''valoarea PSD-ului''.ce pretentii sa ai de la condamnatii cu executare care ''conduc''Romania ca un betiv motoreta?
15
7
Dulapul umblator si-a luat-o iar in barba. E o vorba: cand o femeie tace si cand cineva vrea sa se faca de cacat, nu-i bine sa-i intrerupi...
10
15
Hotul de case s-a facut iar de ras.
8
16

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218