REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

MOTIVAREA CCR în cazul ALEGERILOR PARLAMENTARE

MOTIVAREA CCR în cazul ALEGERILOR PARLAMENTARE

Replica API 14 octombrie 2020 | 17:12 1351

Judecătorii CCR au publicat, marți, motivarea deciziei potrivit căreia Parlamentul are dreptul să stabilească data alegerilor parlamentare. Criticile de neconstituţionalitate vizau legea care a mutat de la Guvern la Parlament decizia stabilirii datei alegerilor parlamentare.

„Nicio autoritate publică îndrituită să sesizeze Curtea Constituţională nu îşi poate fundamenta o critică de neconstituţionalitate pe presupuse atitudini/ conduite/ fapte/ acte eventuale ce s-ar petrece în viitor. Astfel de cereri cu caracter imaginar nu pot forma obiectul unei jurisdicţii”, afirmă CCR, cu privire la unul din capetele de acuzare, cel referitor la riscul ca parlamentarii să-și prelungească abuziv mandatele prin amânarea alegerilor.

De asemenea, CCR spune că recomandarea Comisiei de la Veneția privind evitarea schimbării legislației electorale cu 6 luni înainte de alegeri nu se poate aplica în acest caz. Judecătorii CCR au mai decis că în cazul prelungirii mandatului Parlamentului, stabilirea datei alegerilor nu poate fi făcută de Guvern, ci doar de Parlament, or în actualul context epidemiologic riscul există așa că este normal ca data alegerilor să treacă în dreptul prerogativelor Parlamentului, potrivit stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
si au luat kwj pnl si plusr. Si nu e una imaginara. Ha ha ha! Imaginare erau doar faptele pe care se baza sesizarea lor. Mari prosti in plusr si pnl condus de idiotul sef kwj. Si mu1sti ca au supt 0 si era evident si pentru ei ca vor ramane cu gust de sp3rma n gura. Dar la foamea pe care o au tot e bine ca au simtit si ei ceva cald in stomac.
0
0
De pensiile speciale si nesimtite nu spuneti nimic ? Va convine situatia ? Noua nu ne convine.
1
1
bai jegurilor, cand l-au impuscat pe ceausescu au vrut sa scape de dictatura unui singur om si drepturile au trecut cum e normal si democratic la parlament care e ales pe o perioada determinata. Dar voi slugilor nu ganditi ca nu aveti cu ce vreti iar dictatura cu neuronul vostru spalat de neamt!!!
3
3
Mai jegosule , voi vedeti numai ce va convine !
4
3
Si eu speram sa ii dau muie lu mata mai romane dar se pare ca ai sarit tu cu gura in pula
5
4
speram ca CCR- pardon sluga PSD- sa dispara ca membrii si sa fie alesi unii ce nu au nimic in comun cu partidele, sa renunte la acele nesimtite si nemuncite pensii speciale, sa o ia de manuta si pe tantita avocatul poporului- a PSD- iar noua putere ce se va instala sa solicite urgent modificarea constitutiei- in folosul si interesul poporului- conform legilor-. Nu au facut absolut nimic decat au dat continuu castig de cauza PSD-istilor
6
7

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614