REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
15.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Motivele care au dus la schimbarea lui Tobă de la şefia Frontierei sunt secrete de stat

Motivele care au dus la schimbarea lui Tobă de la şefia Frontierei sunt secrete de stat

Replica API 10 octombrie 2011 | 00:00 112

Verdict amânat, în căutarea unui judecător cu certificate ORNISS

Verdict amânat, în căutarea unui judecător cu certificate ORNISS

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au amânat luarea unei decizii în procesul intentat Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI) de către comisarul şef Adi Octavian Tobă dintr-un motiv foarte interesant. Astfel, la ultima înfăţişare, de pe 7 octombrie a.c., judecătorul a constatat un incident procedural ce l-a determinat să renunţe pur şi simplu la dosar, care a fost trimis spre judecată Completului 7. Potrivit informaţiilor oficiale, judecătorul nu avea certificat ORNISS care să-i permită accesul la probele de la dosar, depuse de pârâtul MAI.

Altfel spus, informaţiile deţinute de MAI privind împrejurările în care s-a luat decizia schimbarea lui Tobă de la şefia Poliţiei de Frontieră Constanţa sunt secrete de stat. Situaţia devine extrem de interesantă, cu atât mai mult cu cât nu s-a ştiut niciodată ce anume i-a determinat pe cei din MAI să-l "radă" pe Tobă. Mai mult, până şi principalul atu din mâneca fostului şef al IJPF Constanţa în procesul intentat ministerului a fost că hârtia prin care a fost schimbat din funcţie, în vara lui 2010, nu era semnată de ministrul, pe atunci, Vasile Blaga, situaţie în care misterul din jurul "mazilirii" sale se adânceşte şi mai mult.

La frontierele Constanţei s-au petrecut sau se află în curs de desfăşurare evenimente care ţin de siguranţa naţională

Situaţia creată acum în jurul lui Tobă este unică, ţinând cont de faptul că orice decizie de eliberare din funcţie a unui şef de poliţie este motivată, de regulă, de concluziile unei comisii care a analizat pe îndelete activitatea respectivului şef şi a depistat suficiente minusuri în management, organizare, rezultate etc încât să recomande schimbarea acestuia din funcţie. În acest caz, însă, informaţiile MAI despre motivele schimbării lui Tobă nu sunt rezultatele unei evaluări profesionale, ci sunt secrete de stat, ceea ce înseamnă că pe la frontierele Constanţei s-au petrecut sau se află în curs de desfăşurare evenimente care ţin de siguranţa naţională.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102