REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

MOTIVELE pentru care un tânăr PRINS cu DROGURI NU merită BĂGAT la ÎNCHISOARE!

MOTIVELE pentru care un tânăr PRINS cu DROGURI NU merită BĂGAT la ÎNCHISOARE!

Replica API 6 iulie 2020 | 00:00 2208

Județul Constanța nu duce lipsă de cazuri legate de tineri prinși cu droguri asupra lor. Însă, aici est vorba de spețe diferite, adică fie deținere de droguri pentru consum propriu, fie trafic de droguri. Însă, iată că există și cazuri în care se consideră că infracțiunea săvârșită prezintă o gravitate redusă.

Prin ordonanța din 1.10.2019 s-a dispus evaluarea inculpatului D.D.A, cercetat pentru infracțiunea de deținere, fără drept, de droguri de risc, pentru consum propriu de către Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog din cadrul Agenției Naționale Antidrog, în scopul includerii acestuia în circuitul integrat de asistență a persoanelor consumatoare de droguri. Însă, prin raportul de evaluare al Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Constanța nu s-a propus includerea lui în circuitul de asistență a persoanelor consumatoare de droguri.

Faptă cu gravitate redusă

S-a constatat faptul că din probele administrate în cursul urmăririi penale a rezultat suficiente date cu privire la existența faptei pentru care s-a pus în mișcare acțiunea penală și cu privire la vinovăția inculpatului, maximul special prevăzut de lege pentru infracțiunea reținută în sarcina inculpatului în cuprinsul actului de inculpare este mai mic de 7 ani închisoare, iar acordul de recunoaștere a vinovăției a fost încheiat în formă scrisă.

Totodată, în raport de natura drogurilor cu care a fost depistat inculpatul (de risc), cantitatea mică (0,4 grame canabis în scopul consumului propriu), declarația sinceră a inculpatului, precum și circumstanțele personale ale acestuia (este tânăr și nu are antecedente penale), în mod corect s-a apreciat de către procuror că infracțiunea săvârșită prezintă o gravitate redusă, astfel că se poate aprecia că aplicarea unei pedepse cu închisoarea ar fi inoportună, în cauză fiind suficientă aplicarea pedepsei amenzii penale, pentru ca inculpatul, pe baza resurselor individuale, să conștientizeze consecințele săvârșirii faptei penale și conduita pe care trebuie să o adopte în viitor pentru a se conforma valorilor sociale ocrotite de legea penală.

Unde a fost prins

Totul s-a petrecut la data de 20.04.2019 în jurul orei 2.10, când o echipă formată din lucrători de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție al județului Constanța, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu au oprit în trafic un autovehicul.

Asupra conducătorului auto, identificat în persoana numitului D.D. A., în buzunarul interior stâng al gecii, a fost descoperit un pachet de țigări Kent în care se afla un pliculeț autosigilant ce conținea fragmente vegetale de culoare brun verzui.

Liliana IONIŢĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce aveti ma cu baiatu,avea si el ceva de mancare sau vorba drogalailor:"ce ma m-am drogat pe bani vostri",acum pe bune daca baiatu le-a dat politistilor adresa de unde se aproviziona merita iertat,cu toate ca nu or sa spuna niciodata politisti ca un consumator i-a ajutat sa prinda vreun deller,ei se vor lauda ca au muncit luni de zile pana sa il prinda pe unu care vindea droguri.
4
0
In Malaezia sau Singapore il spinzurau .
5
2
EXISTA O EPLICATIE...SPAGA
6
0
OARE NIMENI NU VEDE ,NIMENI NU AUDE LA C.VODA?NU VA GANDITI CEI CARE SUNTETI PLATITI SA REZOLVATI SITUATIILE DE ACEST GEN ,CA AVETI SI VOI COPII?
6
0
era feraru marian de la sact c-voda , care ii ducea bosorogului de tasu de 80 ani FERARU PAUL codosul ingrijitorilor , un energizant ca sa i se scoale pula aia moarta !
5
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108