REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Motocicliştii au ieşit în stradă alături de poliţiştii rutieri: au cerut şoferilor „să împartă drumul”

Motocicliştii au ieşit în stradă alături de poliţiştii rutieri: au cerut şoferilor „să împartă drumul”

Replica API 13 martie 2015 | 00:09 358

96.000 de autovehicule pe 2 roţi înmatriculate

96.000 de autovehicule pe 2 roţi înmatriculate

Circa 20 de accidente rutiere în care au fost implicaţi motociclişti au “umbrit” străzile din Constanţa, în anul 2014. În urma acestora, o persoană şi-a pierdut viaţa, patru au fost rănite grav şi patru uşor. Aceasta este realitatea şi, din nefericire, vina este aruncată de colo - colo, şoferii autoturismelor spunând că motocicliştii sunt teribilişti, pe când cei din urmă susţin că lucrurile nu stau tocmai aşa. Pentru a preveni astfel de tragedii, la nivel naţional, a fost demarată o campanie de conştientizare a participanţilor la trafic, denumită: „Alege viaţa, împarte drumul!”. Astfel, joi, 12 martie, poliţiştii rutieri au ieşit în stradă alături de motociclişti şi au oprit autovehiculele pentru a discuta cu şoferii.

Înainte de a ieşi în stradă, atât poliţiştii rutieri cât şi vicepreşedintele Asociaţiei Free Riders Bucureşti, Mihai Cioca, şi Florin Stoian - reprezentantul Seawolves Motorcycle Club Constanţa au discutat despre importanţa unui respect în trafic. „Campania este iniţiată de MAI, prin intermediul Poliţiei Române, respectiv al Poliţiei Rutiere şi se intitulează: Motocicliştii există în trafic! Campania se derulează la nivel naţional, nu doar în Constanţa. Scopul acesteia este de a creşte vizibilitatea în trafic a motocicliştilor, de conştientizare a conducătorilor auto despre faptul că motocicliştii există în trafic. Campania a început pe 12 martie şi va dura până la finalul lunii octombrie. Vom face tot ce ne stă în putere pentru a arăta întegii game de participanţi la trafic ce înseamnă un motociclist pe partea carosabilă. Astfel, în perioada următoare vor fi distribuite peste 5.000 de materiale informative participanţilor la trafic din municipiu şi judeţ”, a declarat Ciprian Sobaru, şeful Biroului Rutier, din cadrul Poliţiei Municipiului Constanţa. Astfel, fiind hotărâţi că trebuie să intervină pentru a restaura respectul în trafic, scopul fiind de a preveni accidentele rutiere, oamenii legii au ieşit în stradă, joi, 12 martie, prima oprire fiind pe bulevardul I.C. Brătianu, acolo unde şoferii au fost traşi pe dreapta atât de poliţiştii rutieri cât şi de către motociclişti, care le-au împărţit materiale informative.

La nivelul ţării noastre sunt înmatriculate circa 96.000 de vehicule pe două roţi, ceea ce înseamnă că motocicliştii există şi, odată cu sosirea primăverii, aceştia vor împânzi străzile, automat crescând şi riscurile coliziunilor. Mai exact, fenomenul moto este într-o plină dezvoltare şi anume 1,7% din parcul auto la nivel naţional este reprezentat de autovehiculele din această categorie, iar posesorii de permise de conducere care au şi categoriile A, A1 sau AM (moped) reprezintă aproape 20% din totalul posesorilor de permise de conducere. În plus, conducătorii moto sunt implicaţi în 19% din totalul accidentelor rutiere grave. Din fericire, accidentele sunt în scădere dar nu suficient, după cum au precizat poliţiştii rutieri.

Florin Stoian: “Încercăm să-i responsabilizăm şi pe motocicliştii tineri”

“Este nevoie de permanentă comunicare şi atenţionare a participanţilor la trafic, şi a celor pe două roţi şi a celor pe mai multe! Asociaţia Seawolves încearcă să participe la cât mai multe campanii, să facă conştientă prezenţa motocicliştilor în trafic, încercăm să atenţionăm şoferii că existăm şi atragem atenţia şi asupra bicicliştilor, care ei se mişcă mult mai încet decât noi, dar încercăm să-i conştientizăm şi pe moocicliştii tineri, mai teriblişti din cauza vârstei, de pericolul la care se expun, cât de important este echipamentul şi cât de important este să respectăm regulile de circulaţie şi cât de important este să ţinem la viaţa noastră”, a declarat Florin Stoian, reprezentantul Seawolves Motorcycle Club Constanţa. Prezent a fost şi vicepreşedintele Asociaţiei Free Riders Bucureşti, Mihai Cioca, care a spus: “Sunt motociclist, este o pasiune a mea, dar sunt om! Îmi doresc să ajung la muncă şi să mă pot plimba în siguranţă, fără să ajung la spital sau să mă plângă părinţii şi prietenii. Astfel, salutăm această campanie în care ne-am implicat. De când a fost înfiinţată această asociaţie, unul dintre scopuri a fost de educare a participanţilor la trafic, un respect reciproc”.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614