REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
18.2° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Motocicliştii din Constanţa îşi recâştigă titulatura de “donatori de organe”: mor pe capete!

Motocicliştii din Constanţa îşi recâştigă titulatura de “donatori de organe”: mor pe capete!

Replica API 7 august 2015 | 00:00 281

S-a dat startul tragediilor!

S-a dat startul tragediilor!

Tragediile se ţin lanţ pe străzile din Constanţa. Accidente rutiere din pricina neatenţiei, vitezei, din pricina consumului de alcool sau a şoferilor fără permis. Însă, de cum se instalează sezonul cald, motocicliştii apar pe şosele şi nu puţine sunt cazurile când aceştia îşi sfârşesc traseul pe patul de spital sau, mai rău, între patru scânduri. În 2014 au fost înregistrate circa 20 de accidente rutiere în care au fost implicaţi motocicilişti iar anul acesta cam 16. Ultimele trei au avut loc pe 5 şi 6 august şi o persoană şi-a pierdut viaţa.

Când vine vorba despre motociclişti, participanţii la trafic sunt categorici, afirmând despre aceştia că sunt teribilişti, vitezomani şi rebeli în ceea ce priveşte regulile de circulaţie. De partea cealaltă, există şi voci care susţin că, de multe ori, motocicliştii sunt ignoraţi în trafic, de unde şi accidentele rutiere în care sunt implicaţi. Tocmai pentru a evita tragediile, poliţiştii rutieri constănţeni au tot demarat campanii de prevenire, una dintre acestea fiind lansată în martie anul curent. Este vorba despre o campanie ce se derulează la nivel naţional, intitulată „Alege viaţa, împarte drumul!”.Scopul acesteia este de a creşte vizibilitatea în trafic a motocicliştilor, de conştientizare a conducătorilor auto despre faptul că motocicliştii există în trafic. Precizăm că, la nivelul ţării noastre, sunt înmatriculate circa 96.000 de vehicule pe două roţi, ceea ce înseamnă că motocicliştii există şi, odată cu sosirea sezonului cald, aceştia vor împânzi străzile, automat crescând şi riscurile coliziunilor. Mai exact, fenomenul moto este într-o plină dezvoltare şi anume 1,7% din parcul auto la nivel naţional este reprezentat de autovehiculele din această categorie, iar posesorii de permise de conducere care au şi categoriile A, A1 sau AM (moped) reprezintă aproape 20% din totalul posesorilor de permise de conducere. În plus, conducătorii moto sunt implicaţi în 19% din totalul accidentelor rutiere grave.

Un motociclist a MURIT, doi sunt la spital!

Şi, chiar dacă în luna martie a anului curent, o statistică arăta că astfel de accidente sunt în scădere, se pare că fenomenul rămâne totuşi unul îngrijorător. Spre exemplu, în data de 5 august, în jurul orelor 19.31, Steliana Abălaşei, de 29 ani, din Poarta Albă, a condus un Mercedes Benz pe strada Primăriei din localitatea Poarta Albă şi, ajungând la intersecţie cu DN22C, a intrat în intersecţie fără să se asigure, virând stânga către Murfatlar, unde a intrat în coliziune cu o motocicletă neînmatriculată şi cu număr fals, având montată plăcuţa cu numărul de înmatriculare CT-24-AIV, condusă pe DN 22 C din direcţia Murfatlar către Castelu , Petroniuş Gabriel Vlădescu, de 41 ani din Poarta Albă, care nu poseda permis de conducere. În urma impactului, motocicleta a fost proiectată pe sens opus şi a intrat în coliziune cu autoturismul marca BMW 320D, condusă pe DN 22C din direcţia Castelu către Murfatlar de către Adrian Zaruha, de 45 ani din Poarta Albă. În urma accidentului a rezultat decesul la faţa locului a motociclistului şi vătămarea corporală uşoară a lui Adrian Zaruha. Ulterior, în dimineaţa de 6 august, un alt accident rutier s-a produs, dar în municipiul Constanţa, pe bulevardul Aurel Vlaicu, în zona podului IPMC. Un autoturism a întors peste linia dublă continuă şi a intrat în coliziune cu o motocicletă. În urma impactului, şoferul acesteia a ajuns la spital cu răni uşoare. Apoi, în jurul prânzului, un alt motociclist era rănit pe DN39, la intrare în Olimp. Aici, un autoturism a încercat să efectueze un viraj la stânga, fiind lovit din spate de o motocicletă. Conducătorul acesteia a ajuns la spital. Şi, din păcate, acestea nu sunt singurele cazuri din anul 2015. Potrivit poliţiştilor rutieri, până în momentul de faţă, au fost înregistrate circa 16 evenimente rutiere, în urma cărora o persoană a murit, două au fost rănite grav şi 13 rănite uşor.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218