REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Motociclistului decedat pe bulevardul Aurel Vlaicu moartea îi dădea târcoale de câteva zile

Motociclistului decedat pe bulevardul Aurel Vlaicu moartea îi dădea târcoale de câteva zile

Replica API 21 septembrie 2011 | 00:00 80

Pe Yamaha, la 16 ani, fără carnet în buzunar

Pe Yamaha, la 16 ani, fără carnet în buzunar

Trupul neînsufleţit al motociclistului Claudiu Marian Alexandru, de 16 ani, a fost dus la Morga Cimitirului Central pentru efectuarea necropsiei. El a murit luni seară, după o coliziune violentă cu un Logan care a întors pe linia dublă continuă, pe bulevardul Aurel Vlaicu. La locul tragediei au sosit, imediat, membrii familiei tânărului. De aici, doar un pas până să izbucnească conflictul. Familia băiatului susţinea că tânărul este încă în viaţă şi vroiau să îl ducă la spital, iar pentru ca trupul acestuia să fie transportat la morgă pentru necropsie, aşa cum cere legea, a fost nevoie de intervenţia jandarmilor. Scandalul a continuat însă şi la morgă, unde numărul celor care cereau ca tânărul să fie dus la spital a crescut, iar pentru a linişti spiritele s-a făcut uz de spray-uri lacrimogene. Marţi, corpul neînsufleţit al motociclistului a fost ridicat de familie şi dus la domiciliul bunicii din cartierul I.C.Brătianu, unde va rămâne până joi, când va fi înmormântat.

Din câte susţin cei care îl cunoşteau pe tânăr, moartea i-ar fi dat târcoale de ceva vreme. Cu câteva zile înainte de producerea tragicului accident, o maşină ar fi intrat în taraba cu fructe şi legume pe care o deţinea familia acestuia în Piaţa Roşie din Poarta 6. "Tatăl băiatului vinde ţigări în Poarta 6. Toată lumea îl cunoaşte. Deţine şi o tarabă cu legume şi fructe, iar zilele trecute Claudiu s-a aflat la un pas de moarte după ce o maşină a intrat în taraba lor", a spus o cunoştinţă a decedatului. Trecerea în nefiinţă a tânărului a provocat suferinţă atât familiei cât şi prietenilor, care nu contenesc cu mesajele pe site-ul de socializare Facebook. Se pare însă că aceştia încercaseră în repetate rânduri să îl avertizeze, iar unii chiar se învinovăţesc că nu au putut evita tragedia, pe care o pun pe seama motocicletei şi vitezei. "Te-am certat, am încercat să te învăţ de bine, te-am ajutat să te bucuri de el, dar acum mă urăsc!" - acesta este mesajul lui Ionuţ Radu care se pare că era bun prieten cu decedatul. De asemenea, cunoscuţii transmit condoleanţe familiei îndoliate. "Nu l-am cunoscut personal, dar îl vedeam prin cartier! Condoleanţe prietenilor şi familiei", scrie Gabriela. Nu numai prietenii îl regretă pe Claudiu Alexandru, ci şi vecinii: "Era un băiat deosebit, mereu cu zâmbetul pe buze şi niciodată nu trecea pe lângă mine fără să salute. Era elev la Liceul Sportiv din Constanţa. Părinţii îi cumpărase motorul Yamaha. Mare păcat că a sfârşit aşa", a precizat o vecină a băiatului de pe Aleea Austrului din cartierul Poarta 6.

Familia se pregătea de nuntă...

Conform vecinilor familiei Alexandru, Claudiu era pasionat de motoare, iar înainte ca părinţii să îi dăruiască motocicleta pe care şi-a găsit sfârşitul, acesta a condus un ATV. Există însă şi persoane care dezaprobau stilul de viaţă al tânărului şi faptul că părinţii îl încurajau să meargă cu motocicleta, deşi nu avea nici vârsta necesară, nici carnet, dar nici experienţă. Drama familiei este cu atât mai mare cu cât se pregăteau de o nuntă, aceasta urmând să aibă loc sâmbătă, la Terasa Colonadelor. Nunta s-a amânat, iar formaţia care urma să cânte la nuntă va participa la înmormântarea care va avea loc joi, la cimitirul din zona Gării Constanţa. Revenind la nefericitul eveniment, menţionăm că s-a produs luni seara la ora 20.53. Motociclistul a murit pe loc după ce a intrat în plin în Loganul lui Gigel Trifu, care a întors pe linia dublă continuă. Miron Gabriel Trifu, fiul şoferului, este de asemenea grav rănit, pentru că în urma impactului a fost proiectat prin parbriz. Acesta respiră cu ajutorul aparatelor Secţiei de Terapie Intensivă de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Medicii constănţeni sunt rezervaţi în privinţa recuperării copilului de numai 9 ani: el a suferit un traumatism craniocerebral acut, stare comatoasă, o hemoragie masivă parenchimatoasă. Momentan, nu se poate interveni chirurgical, au mai spus medicii.

Camer NEGIP

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614