REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Movileanu începe construcția unui parc acvatic uriaș la Neptun!

Movileanu începe construcția unui parc acvatic uriaș la Neptun!

Replica API 28 ianuarie 2022 | 00:39 6865

Familia Movileanu, care deține deja trei hoteluri cu peste 900 de camere și 50 de vile în sudul litoralului, a început construcția unui parc de distracții uriaș în Neptun, o investiție de 60 de milioane de euro care ar trebui finalizată în 2024. Omul de afaceri argeșean Nicolae Movileanu se află în topul celor mai bogați români, iar principalul său business continuă să fie cel din industria maselor plastic, fiind unul dintre marii furnizori ai uzinei Dacia.

Nicolae Movileanu - stânga

Nicolae Movileanu a anunțat zilele acestea demararea proiectului privind parcul de distracții de la Neptun, prezentat în premieră de Replica, în aprilie 2019. Omul de afaceri a declarat pentru Ziarul Financiar că va investi 60 de milioane de euro în parcul din sudul litoralului, care ar urma să fie finalizată în 2024. Va fi cel mai mare parc acvatic din România și unul dintre cele mai mari din Europa.

Parcul se va întinde pe 37 de hectare

”Vom face un parc de distracţie, cu aqua parc inclus, parc tematic, cu multe alte activităţi. Am demarat deja proiectul, va fi o referinţă pentru litoralul românesc. Estimăm că îl vom deschide în 2024. Am mers înainte cu toate investiţiile planificate“, a spus Movileanu. ”Litoralul românesc are potenţial, este nevoie de investiţii în servicii de calitate. Anul trecut am finalizat construcţia a 25 de viluţe la Venus, investiţie de 6 milioane de euro, printr-un credit bancar“, a completat afaceristul din Mioveni.

Familia Movileanu a depus la Agenția pentru Protecția Mediului Constanța proiectul privind construirea unui „Parc de distracții – stațiunea Neptun - spații comerciale - zona II”, iar autoritatea nu a avut obiecții, precizează și Profit.

Proiectul se va întinde pe 37 de hectare și va conține aqua park, un râu, spații comerciale, vulcani, zone de agrement și un hotel cu 200 de camere.

Parcul va fi construit la Neptun, pe partea dreaptă a șoselei către Mangalia. În interior va fi amenajat, pe 12 hectare, un aqua park cu tobogane și piscine. Acestuia i se va adăuga un râu preistoric, care va arăta exact ca cele din desenele animate, dar și vulcani și diverse forme de relief. Vor fi construite baruri, restaurante, spații comerciale și zone pentru spectacole. De asemenea, în parc va fi ridicat și un hotel cu 200 de camere, de patru sau cinci stele.

Avere de peste 50 de milioane de euro

Movileanu a intrat în turismul de pe litoral în 2014, când a cumpărat prin Atlas Apliance Solutions SRL din Mioveni 2 hoteluri și 28 de vile de la THR Marea Neagră, în Venus. Astfel a luat naștere complexul hotelier Mera Resort, o investiție de 12 milioane de euro, cu un total de 1.200 de locuri de cazare.

În 2016, Nicolae Movileanu a cumpărat de Josef Goschy hotelurile Onix și Safir din Cap Aurora, cu 345 de camere, modernizate și prezentate apoi sub forma complexului Mera Onix, la care se mai adaugă și hotelul Mera Brise din Mangalia.

Familia Movileanu se află în topul celor mai bogați români, cu o avere estimată la peste 50 de milioane de euro. Movileanu controlează peste 20 de firme, dar principala afacere este compania Delta Invest, unul dintre cei mai mari producători de mase plastic din țară și important furnizor pentru uzina Dacia.

Pe 1 decembrie 2019, Nicolae Movileanu a fost făcut cetățean de onoare al orașului Mioveni, alături de Cristophe Dridi, directorul general al Automobile Dacia și al Groupe Renault România. În foto atașată, Nicolae Movileanu se află în dreapta, alături de Cristophe Dridi (centru) și Ion Georgescu, primarul din Mioveni (stânga).

Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Foarte bine , se mai aeriseste mamaia si constanta...poate fac si un acvariu, delfinariu modern
1
0
Ca si Investitori sunt ok, felicitari, ridica litoralul, dar atat. Ca oameni si patroni sunt praf. Ea o taranca ce nu se mai cizeleaza, gen Ceausesca , apleaca urechea si la femeia de la vase, el o idee mai rasarit. Oricum ei sunt de fatada, altcineva detine afacerile.
13
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614