REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.6° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
18.6° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

MT: Numărul turiştilor a crescut cu 6% în nouă luni; vouchere de vacanţă de peste un miliard lei emise până în noiembrie

MT: Numărul turiştilor a crescut cu 6% în nouă luni; vouchere de vacanţă de peste un miliard lei emise până în noiembrie

Replica API 8 decembrie 2018 | 00:00 308

Numărul total al turiştilor a crescut cu aproximativ 6% la nivel naţional în primele nouă luni ale acestui an, raportat la anul trecut, iar acordarea voucherelor de vacanţă este o măsură care şi-a dovedit eficacitatea astfel încât Guvernul a decis acordarea lor şi în următorii doi ani, a anunţat ministrul Turismului, Bogdan Trif.

"Pentru că este o măsură care şi-a dovedit eficacitatea, Guvernul a decis să acorde vouchere atât în 2019, cât şi în 2020. Datorită voucherelor, numărul de turişti din România a crescut simţitor. De exemplu, doar pentru luna septembrie, a crescut cu 14 procente numărul turiştilor români care au înnoptat într-o unitate autorizată faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent. La nivel naţional, numărul total al turiştilor a crescut cu aproximativ 6%, date valabile pentru perioada de la începutul anului până în septembrie, raportat la anul trecut. A fost o măsură apreciată de către industrie, motiv pentru care reprezentanţii acesteia ne-au solicitat să o prelungim şi în următorii ani sub aceeaşi formă", a precizat ministrul Turismului, Bogdan Trif, într-un comunicat remis vineri AGERPRES..

Potrivit autorităţilor în domeniu, un efect secundar al acestei măsuri a constat şi în creşterea cererilor de autorizaţii pentru unităţile de cazare din România. În medie, la nivelul întregii ţări, a fost înregistrat un avans de 10% al cererilor faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Decizia acordării voucherelor de vacanţă pentru următorii doi ani vine după ce Ministerul Turismului şi Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale au iniţiat o Ordonanţă de Urgenţă care modifică şi completează OUG nr. 8/2009 privind acordarea voucherelor de vacanţă, în sensul prorogării termenelor.

Toţi salariaţii din sistemul public vor beneficia de vouchere de vacanţă în valoare de 1.450 de lei şi în următorii doi ani, a decis, vineri, Guvernul.

Potrivit comunicatului Ministerului Turismului, voucherele de vacanţă au reprezentat, în anul 2018, cel mai important sprijin acordat industriei de profil din ultimii ani, având în vedere cei 1,2 milioane de români din sistemul public care au putut deconta aceste vouchere exclusiv în unităţă de cazare situate pe teritoriul României.

Astfel, până în luna noiembrie a acestui an au fost emise vouchere în valoare de peste 1 miliard de lei.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Turism fortat prin pomeni cu vouchere. De fapt o finantare a turismului prost din Romania cu vouchere pesediste. Stiind ca oricum vin banii cei din turismul romanesc nu se vor obosi sa se dezvolte. Tot scump si tot mizerie deci pentru ca voucherele numai in Romania sunt valabile
5
2

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218