REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
14.2° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Muftiatul face demersuri pentru demolarea clădirii de lângă geamie

Muftiatul face demersuri pentru demolarea clădirii de lângă geamie

Replica API 11 iunie 2011 | 00:00 180

După ce a câştigat procesul împotriva SC Cin-Cin SRL,

După ce a câştigat procesul împotriva SC Cin-Cin SRL,

Acum că autorizaţia de construcţie a clădirii ridicate la nici un metru de Geamia Hunchiar a fost anulată, scandalul creat în jurul celui mai vechi lăcaş de cult musulman este pe cale să se stingă. Muftiatul a câştigat procesul privind anularea autorizaţiei de construcţie a respectivei clădiri, aşa că SC Cin Cin SRL trebuie să demoleze construcţia ridicată la nici un metru şi jumătate de Geamia Hunchiar.

"Săptămâna viitoare urmează să ne adresăm instanţei să incuviinţeze demolarea construcţiei. Primăria a fost deja înştiinţată să nu emită vreo altă autorizaţie de construcţie. Cum demolarea unei clădiri se realizează pe calea instanţei, vom deschide cel de-al doilea proces, la Judecătorie", a precizat, pentru "Replica" de Constanţa, avocatul Dumitru Bădrăgan, reprezentantul Muftiatului în acest proces. Reamintim că de şapte luni reprezentanţii Muftiatului din Constanţa, alături de deputaţii Amet Aledin şi Iusein Ibram, au început lupta pe cale judecătorească, solicitând desfiinţarea construcţiei, care, culmea, a fost aprobată de către Ministerul Culturii. În avizul ministerului însă se specifica faptul că distanţa dintre Geamie şi viitorul imobil trebuie să fie de 3 metri. În ciuda acestui fapt, Cin-Cin SRL a ridicat construcţia la mai puţin de un metru şi jumătate de Geamia Hunchiar. În primă instanţă, Muftiatul din Constanţa a cerut încuviinţarea magistraţilor în vederea anulării actului administrativ prin care reprezentanţii societăţii au ridicat construcţia la distanţa de mai puţin de un metru şi jumătate faţă de Geamia Hunchiar. Muftiatul a avut câştig de cauză, iar reprezentanţii societăţii Cin-Cin au formular recurs. Pe 1 iunie 2011, prin decizia civilă numărul 458/CA, din 01.06.2011, magistraţii Curţii de Apel Constanţa au respins recursul formulat de către SC Cin-Cin, iar autorizaţia de construire a clădirii a fost anulată. "Următorul pas este să cerem autorităţilor demolarea clădirii. Ceea ce şi facem, chiar în aceste momente vom depune actele premergătoare demolării clădirii", a declarat, ieri, pentru "Replica", muftiul Cultului Musulman, Iusuf Muurat. Facem precizarea că decizia este definitivă, irevocabilă şi executorie.

Roxana CĂLINESCU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218