REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

MUFTIATUL suspendă SLUJBELE RELIGIOASE în perioada CARANTINEI

MUFTIATUL suspendă SLUJBELE RELIGIOASE în perioada CARANTINEI

Replica API 21 noiembrie 2020 | 23:03 2713

În urma deciziei de carantinare a Municipiului Constanța începând cu data de 20 noiembrie 2020 ora 20:00, Muftiatul Cultului Musulman din România anunţă că toate slujbele religioase în interiorul lacașurilor de cult islamic vor fi suspendate pentru o perioada de 14 zile.

Pentru evenimentele organizate în exterior se va respecta norma de 4 mp/persoană, cu respectarea regulilor de protecţie sanitară.

Se permite oficierea slujbelor de înmormântare, doar în exteriorul clădirilor, cu participarea a maxim 20 de persoane.

Având în vedere condițiile meteo nefavorabile, s-a luat decizia de suspendare pe o perioada de 14 zile a serviciilor religioase atât în interiorul lăcașurilor de cult, cât și în exteriorul acestora. Excepție face ceremonialul religios de înmormântare, care oricum se efectuează în spațiu deschis, și anume în perimetrul cimitirelor musulmane, cu o participare maximă de 20 persoane, inclusiv imamul.

Tot în această perioadă efectuarea oricăror slujbe de pomenire a celor trecuți în rândul celor drepți la domiciliul rudelor sau a apropiatilor va fi săvârșită doar cu participarea persoanelor ce își au domiciliul la adresa unde va avea loc aceasta si fără a se servi masa de după slujba de pomenire. Toţi participanții la aceste slujbe sunt obligaţi să poarte corespunzător masca de protecţie.

Z.M.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Tu crezi ca nimeni nu stie cum este muftiul de asta il lauda?,nu ma stie toata lumea dar nu pune egal intre el si Spagoveanu in cazul asta pentru ca in timp ce tatarul s-a supus legilor din Romania,Spagoveanu roman neaos vrea sa se judece cu statul Roman la tribumal deci nu poti spune ca ori unul ori altul tot una este.
3
0
nu il mai laudati pe muftiul ala cu fata de maimuta ca este la fel ca shpagoveanu, multe manarii si furisaguri.
3
2
Felicitari. Teodosie este iresponsabil si nimeni nu-l opreste. Legea nu este si pentru el?
4
3
in timp ce prea descreieratul da statul in judecata ca nu-l lasa sa organizeze pelerinaj.
13
1
Auzi Teo? Si tu te pregatesti de pelerinaj la Pestera Sf.Andrei si indemni la dezordine...
12
2
Bv musulmanilor si catolicilor ca respectati masurile de carantinare si va supuneti legilor in vigoare, un exemplu de etnici. Sa il fut in gura pe teodosie, foame de bani, bagami-as pla in gura lui de borfas, de banii pe care ii ciupeste, sa isi ia cosciug si lumanari si sa se ingroape singur, ca la ce otravit e, nici pamantul nu cred ca il inghite. Nu iti dorim moartea, ci doar sa platesti cu varf si indesat magariile tale si sa ai gaozul spart
13
4
Asta este o decizie buna luata de un om normal la cap,eu sunt catolic si la noi se spune ca cine nu isi iubeste aproapele nu il iubeste nici pe Dumnezeu pentru ca Dumnezeu este viu in noi oameni deci cine pune in pericol viata aproapelui face un mare pacat,cred ca si in biserica ortodoxa este tot asa dar lacomia unor popi ca Theo i-a facut pe oameni sa spuna ca Dumnezeu nu exista.
18
2
Da, la unii se poate. Nu si la lacustele negre care vor cit mai multi pupatori de moaste in inghesuiala...
19
2
Bravo lui, se gandeste la binele enoriasilor.
23
2

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614