REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Mugur Isărescu a EXPLODAT după ASALTUL PSD: Am asistat la un atac jalnic asupra BNR

Mugur Isărescu a EXPLODAT după ASALTUL PSD: Am asistat la un atac jalnic asupra BNR

Replica API 11 februarie 2019 | 00:00 150

Banca Naţională a României (BNR) a fost ţinta unor atacuri ”jalnice” în ultima perioadă, iar acuzaţiile potrivit cărora cineva ar manipula dobânzile sunt periculoase pentru stabilitatea economică, în condiţiile în care ”s-a sărit la gâtul BNR”, a spus, luni, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, la prezentarea raportului asupra inflaţiei, scrie News.ro.

BNR a fost criticată, în ultima perioadă, pe teme legate de indicele ROBOR şi de cursul valutar. La finalul lunii trecute, senatorul ALDE Daniel Zamfir a susţinut că indicele ROBOR este "trucat" printr-o înţelegere între băncile comerciale, cu implicarea BNR, şi a cerut guvernatorului Mugur Isărescu şi şefului Consiliului Concureţei, Bogdan Chiriţoiu, să vină la audieri în Comisia economică din Senat.

Consilierul premierului, Darius Vâlcov, a declarat duminică, la Antena 3, întrebat dacă ţinteşte postul de guvernator BNR, că în opinia sa nici actualul guvernator al BNR, Mugur Isărescu, nici el nu pot ţinti acest post.

Luni, Isărescu a avertizat că aceste acuzaţii sunt periculoase.

”Formulări potrivit cărora se joacă cineva cu dobanzile, că le manipulează, sunt periculoase. Pot fi tăiate de la rădăcină aruncând o privire către rapoarte. Este dureros ca unii nu le citesc şi ies în presa cu acuzatii. (...) Am asistat la un atac jalnic asupra BNR”, a spus Isărescu.

El consideră că atacurile asupra BNR sunt iresponsabile, nu au justificare şi afectează stabilitatea macroeconomică a României.

”Anul trecut, cursul de schimb a fost foarte stabil. Cu ajutorul lui, am păstrat anticipaţiile inflaţioniste. (...) S-a sărit la gâtul BNR în ceea ce priveşte cursul valutar, într-o manieră iresponsabilă. Au cerut să fie cursul fix, asta nu se poate”, a spus Isărescu, potrivit stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ultimul act jidanescu in rolul regelui soare,bnr sunt eu,japita jidaneasca a expatriat tezaurul tarii in vreme de pace a oprit exploatarea aurului in romanica a pierdut dreptul de a turna lingouri de aur si de a le sigila,a mucegait si pielea scaunului de sub curul lui basca afaceria francul elvetian,vreau un chinez la bnr pt ca un roman nu accepta bindenberg si ceilalti yetaniahu,muiepesde
1
1
Mafiotii au nevoie de omul lor la conducerea BNR. Fondurile de investitii au inghetat cheltuielile pentru anul acesta in Romania. Guvernul PSD a reusit sa ingrijoreze administratorii de fonduri. Astfel , lichiditatea din economie va scadea. Arabii pot asigura fonduri pentru noi, dar conditiile lor sunt inacceptabile pentru Isarescu. De aceea vor sa puna omul lor la vara pentru a semna garantii din aur.
3
1
Demisia Isarescu, tu este devina ca de dupa comunism nu am trecut la euro, tu esti devina ca ao adus bancile care fura in tara si le lasi, sa nu mai discutam de crizele de devalorizare a leului 1994-1995, dupa 2000. Tu esti acolo de cand lumea si pamantul, poate e momentul sa pleci!
3
5
Verificati ce salariu are Isarescu si terenuri are peste tot prin tara. Un hot de neam, ii critica pe toti dar el sta de 30 de ani sef la BNR, deci el omul tuturor, a se intelege al tuturor. Un hot ordinar
6
7
S-a gasit Ion- priceputul sa ne dea lectii. Nu stii nimic, dar te bagi ca musca in curul calului. Tu ai fixul tau si nimeni si nimic nu ti-l poate scoate din cap. Pardon, am gresit, care cap?
5
7
Cati euro ai in buzunare , cumetre?
4
5
multi vad, putini pricep. una este un seif plin cu bani, are o valoare si altul e pretul pentru unul golit de hoti, vine isarescu si le explica la hoti, ce sa le explici la hoti cand ei o tin una si buna ca isarescu nu se pricepe la evaluare, adica e vreun fraier si sa inchida ochii la hotii si pomeni si 100 de milioane de euro moka la partide, samba si trabaho no !
12
8
Ma Manole. ? Te-ai spurcat sa ne furi devalorizand leul. Sa trecem dracului la euro daca nu poti sa asiguri o stabilitate a cursului, oricum preturile la case sunt in euro, la masini sunt in euro, factura la telefon tot in euro e. Singura problema e leul tau care se devalorizeaza in prostie. L-ai lansat la 3.5 si a ajuns 4.7. Baga-ti leul in fund.
11
12

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614