REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.3° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Mugur Isărescu dezvăluie cât va costa aducerea în țară a aurului de la Londra

Mugur Isărescu dezvăluie cât va costa aducerea în țară a aurului de la Londra

Replica API 4 iulie 2019 | 00:00 202

Guvernatorul BNR Mugur Isărescu a admis posibilitatea expunerii publice a aurului care va fi repatriat, pentru că este un metal care creează mistică, fantezii, avansând costurile aducerii aurului la 15 – 20 de milioane, fără a preciza moneda, scrie stiripesurse.ro

În context, guvernatorul a respins ideea folosirii aurului în operațiuni pe piață. „Este o curiozitate, când obții profit din operațiuni valutare, mai vine câte un pitpalac și și ne explică că de ce nu ați făcut operațiuni cu aur? Păi de ce să riscăm aur?”, a spus Isărescu

Guvernatorul spune că operațiunile pe piața valutară sunt complexe, implicând identificarea afacerilor profitabile, dar și gestionarea unor riscuri deosebite. Iar societatea, spune Isărescu, a fost intoxicată cu informații privind sumele fabuloase care s-ar putea obține din operațiunile cu aur.

„Au fost nelalocul lor toate sugestiile cu care societatea românească a fost intoxicată, că s-ar putea obține sume fabuloase din investiții sau operațiuni cu aurul. Dacă la valută pierzi, d-apoi la aur? Intri cu aurul în operațiuni atât de riscante, încât nu merită...Este absolut normală decizia pe care am luat-o acum 10 – 12 ani, să lăsăm aurul acolo, ca activ de ultimă instanță....Dacă legea va fi promulgată de președinte, ne costă 15 – 20 de milioane și îl aducem aici, să se lămurească lumea că există, să se liniștească opinia publică”, a spus Isărescu.

Guvernatorul BNR spune că Bundesbank, care deși „sunt nemți, dar au și ei Șerbanii lor”, au adus acasă o pare din rezerva de aur, și au expus public o casetă securizată cu lingouri, care puteau fi atinse. „Probabil vom face și noi la fel, pentru că este un metal care creează mistică, fantezii”.

Parlamentul a adoptat recent proiectul legislativ iniţiat de Liviu Dragnea şi Şerban Nicolae care prevede ca BNR să repatrieze 91,5% din aurul depozitat în străinătate.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Liviu dracnea si soferul serban au disparut.Sper sa dispara si vilcov cimitir ghiul,si restul papagalilor pesed,in frunte cu alfabeta dracila.Appi,sa-i vad dupa gratii cu averea confiscata.la fel slugile CSM si ICCJ care au masacrat legea.
0
1
bravo. sa aducem noi aurul acasa, sa stim noi ca il tinem aproape, sub pat, sa nu-l fure englezoii. urmatorul pas, sa dam cheile de la aur sa le tina Serban in buzunarul de la piept. Retardatii dreaq...
1
4
Manipuleaza lumea pentru a nu se aduce aurul. Nu costa atat de mult, ne minte pe fata acest individ.
3
3
Nu stiu de ce costa atat de mult aducerea aurului in tara, dar este al nostru si aici trebuie sa fie.
4
2
mai Burgheziule ,,da cand l-ai dus cati bani sa dat de pomana,,mai luam auru inapoi cum lam luat de la Rusi.
3
2
aberezi si tu cu comparatiile de nai aer, lasa ne cu ecconomia ta de balta si duute duute
0
13
Acest tradator de tara cu cei care l-au votat iarasi de ce nu ne explica un adevar simplu. Aurul din tezaurul national nu se instraineaza sub nici o forma fiindca dispare. Tezaurul dat acum o suta de ani la rusi s-a repatriat? Tezaurul polonez trimis in 1939 in mai multe tari s-a recuperat? Nu cu exceptia celui dat statului roman. Aurul transferat de Ceausescu in Elvetia pentru banca tarilor din lumea a treia, s-a recuperat? Aurul Iranian depozitat de sahinsahul Iranului in America s-a recuperat? Aurul dat de Libia pentru depozitare in Franta a fost recuperat! Si exemplele pot continua.
15
4
Asa de ingenunchiati am ajuns occidentului ca nu mai avem putere sa inlaturam raul numit Isarescu!!!! Asa slaba clasa politica avem ca nu pot impune un roman patriot la carma bnr!!!! Isrescu e cel mai mare antiroman!!! Nu uit cum spunea el.."vreti nivel de trai ca in germania!!!!". Si tinerii frumosi dorm...dorm ..dorm. somn usor!
10
5
Nu numai nemtii au expus un lingou de aur ci si englezii si poate mai sunt si altii , dar de ce sa platim noi la englezi ca ne tin aurul si nu il pazim noi ca doar avem Sri Sie Spp Dgipi politie care au niste bugete si personal astronomic care nu prea si le justifica asi pune si aici armata dar astia saracii vai mama lor la ce salarii au . Si cu atatea institutii cu oameni noi nu sumtem in stare sa tinem aurul in tara . De ce minele noastre de aur au fist inchise una cate una . Ca acum sa vina companii straime sa le cumpere sau alti generali si smecheri . Cum sa inchizi mina de aur
8
3
Un ticalos anti-roman din sleahta securistilor.
9
9
il aduce sau il cumpara pentru ca de fapt aurul nu mai este?
6
7

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614