REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
17.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

MUHSCINĂ, dat pe mâna PARCHETULUI în urma contractului cu RAEDPP!

MUHSCINĂ, dat pe mâna PARCHETULUI în urma contractului cu RAEDPP!

Replica API 15 octombrie 2021 | 00:51 3353

Actuala administrație locală condusă de Vergil Chițac trage în continuare ponoasele fostei conduceri PSD. Contracte false sau inexistente, licitații atribuite necorespunzător, documente lipsite de orice clasificare conform legii. În acest sens, încă de la începutul mandatului, Primăria Constanța a dispus 4 Audituri în diferite instituții din cauza nelegalităților. Vorbim despre CT Bus și chiar în ceea ce privește închirierea spațiului de pe bulevardul Mamaia, contract ce pare să se fi dus cu dedicație către proiectul de suflet al lui George Muhscină.

George Muhscină, soțul administratorului Școlii Petre Ispirescu

În urma unui contract încheiat pe 10 ani între RAEDPP și Școala Petre Ispirescu, administrată de soția lui Georghe Muhscină (fost vicepreședinte al PNL Constanța, care și-a dat demisia din partid în 2020), au fost constatate mai multe nereguli, fiind formulată și o plângere penală. Vă reamintim că, Decebal Făgădău, încă în funcție la acel moment, a inițiat un proiect de hotărâre privind mutarea din incinta Școlii 1 (spațiu administrat de RAEDPP), de pe bulevardul Mamaia, a grădiniței Roboțel. Mai exact, grădinița a fost evacuată din respectivul spațiu. La câteva zile distanță, mai exact, pe data de 4 septembrie, RAEDPP a scos la licitație mai multe spații din municipiu, printre care și cel amintit anterior, dată limită pentru depunerea ofertelor fiind 10 septembrie, licitația având loc la o zi diferență după data limită, pe 11 septembrie. Câștigătoarea a fost Școala Petre Ispirescu, proiectul de suflet al lui Gheorghe Muhscină (după cum susținea chiar el), școală administrată de soția sa.

Florin Gheorghe a fost demis în urma contractului cu familia Muhscină

Vă reamintim faptul că, Florin Gheorghe a fost demis de la conducerea RAEDPP în urma contractului încheiat cu familia Muhscină asupra spațiului de pe bulevardul Mamaia.

Citește și: SURSE: Florin GHEORGHE va fi schimbat de la conducerea RAEDPP din cauza lui MUHSCINĂ

La momentul respectiv, Florin Gheorghe, încă în funcția de director al RAEDPP, contactat fiind de reporterii Replica de Constanța, afirma că acel contract este legal. „Am primit raportul de la audit, dar nu spune nimic despre acest contract. Avem termen până vineri să trimitem concluziile noastre la raportul lor de Audit, după care va fi înaintat domnului primar. A fost organizată licitație, a câștigat școala asta cu un preț foarte bun pentru noi”, a declarat Florin Gheorghe.

Primăria Constanța a formulat plângere penală în urma auditului

Așa cum prezentam anterior, în urma contractului semnat s-au constat mai multe nereguli privind legalitatea contractului semnat fiind formulată o plângere penală în acest sens. Vorbim despre probleme majore încă de la faza de licitație, adresa greșită, dată greșită, majorarea spațiului alocat în afara procedurii de licitație.

,,Al doilea audit a relevat probleme majore în ceea ce privește închirierea școlii numărul 1 de pe bulevardul Mamaia către un terț. Încă de la faza licitației au fost identificate probleme majore, majorarea spațiului alocat în afara procedurii de licitație, adresă greșită. În acest sens, am formulat plângere penală, dar nu avem niciun răspuns de la organele de cercetare penală.”, declară Felicia Ovanesian, city-managerul municipiului Constanța, într-un interviu acordat cotidianului Replica.

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cand un Audit la Confort urban? Bani pe autoturisme si tel. pentru gulerati.
1
1
Mie mi se pare normal sa se controleze ce s-a facut,cat de bine s-a lucrat,si cat s-a platit pentru lucrarile facute de ceilalti primari pentru asta conteaza ma,BANI,unde sunt bani orasului,pentru ce sau cheltuit?.
6
4
Daca nu esti capabil sa faci nimic, ai o singura ocupatie , sa vezi ce au facut altii. Deci la Constanta au plecat unii, ca sa vina altii la fel de incompetenti.
8
1
Demisia primarul WC!!!
16
3
Articol comandat de gunoiul de hira, numaram zilele si ne rugam sa scapam de tine ! Esti o rusine pt regie si pentru oras. Un zer-o!
21
13
Ce faceti cu auditul laCT.BUS. ,ploua in hale, cad bicati din tavan si conducerea se plinge ca nu sunt bani dar achizitioneaza telefoane de mi de lei cu dedicatie pentru uni angajati si multe alte cheltuieli inutile,poate ne dati un punct de vedere unde sunt bani REGIEI
13
1
Pe ei, sa dea socoteala
12
6

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218