REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Mulți părinți subestimează riscurile de înec în rândul copiilor

Mulți părinți subestimează riscurile de înec în rândul copiilor

Replica API 10 august 2020 | 00:00 858

Copiii au luat cu asalt piscinele dar e posibil ca mulți dintre aceștia să nu aibă aptitudinile necesare pentru a înota în siguranță.

Un nou sondaj arată că cei mai mulți părinți sunt de părere că piscinele reprezintă un loc sigur de înot pentru copiii lor.

În timp ce puțini părinți le-ar permite copiilor să înoate nesupravegheați într-un lac (16%) sau în ocean (13%), 37% i-ar lasă să înoate nesupravegheați în piscină din curtea casei, a hotelului sau în piscină din cartier, potrivit C.S. Mott Children’s Hospital Național Poll (Sondajului Național al Spitalului de Pediatrie C.S. Mott) al Universității Michigan.

„Majoritatea familiilor se bucură de timpul petrecut la piscină sau lângă un lac în timpul verii, dar părinții ar trebui să fie atenți la copii, atunci când aceștia sunt în preajma apei” a precizat co-directorul sondajului și medic pediatru, dr. Gary Freed, într-un comunicat de presă al universității. „Locurile familiare, precum piscină din curtea casei, oferă un sentiment fals de siguranță, deși înecul poate avea loc oriunde, deseori instantaneu și fără agitație. Le recomandăm părinților să-i supravegheze cu atenție pe copii, chiar dacă aceștia sunt considerați buni înotători” sugerează acesta.

Înecul este a două cea mai des întâlnită cauza de deces asociată cu accidentările în rândul copiilor cu vârstă între 1 an și 15 ani. În fiecare an, înecul accidental provoacă în jur de 1000 de decese. De cinci ori mai mulți copii ajung în secțiile de urgență pentru tratarea rănilor nefatale asociate cu apă, potrivit U. S. Centers for Disease Control and Prevention - CDC (Centrelor pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din Statele Unite).

Printre cele mai populare motive din cauza cărora copiii nu au luat cursuri de înot, părinții au citat: copiii au învățat să înoate fără lecții; lecțiile sunt costisitoare; perioada sau locul pentru lecțiile de înot nu erau convenabile; lecțiile nu au fost o prioritate; în zona nu existau locuri pentru lecții de înot.

În cazul părinților care au precizat că respectivii copii pot înota singuri, 45% le-ar permite să înoate nesupravegheați în piscină, față de 14% în cazul celor ai căror copii nu pot înota singuri.

„Aproape toți părinții intervievați consideră că este important că aceștia să aibă competențe de baza de înot, dar în mod surprinzător, unul din șapte i-ar permite copilului sau să între în apă nesupravegheați, chiar dacă nu știe să înoate singur” a spus Freed. „Pot apărea cazuri de înec și în piscinele private sau ale hotelurilor, dar și în lacuri și în ocean, chiar și în ape puțin adânci. Lecțiile de înot și supravegherea adecvată sunt esențiale pentru siguranță în jurul apei” a declarat acesta, scrie doc.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920