REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
11.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Multimilionarul Ion Grecu a ajuns să fie executat silit. Vezi de ce!

Multimilionarul Ion Grecu a ajuns să fie executat silit. Vezi de ce!

Andreea VREJOIU 3 decembrie 2022 | 00:00 5899

Ani la rând, Ion Grecu a fost unul dintre cei mai prosperi oameni de afaceri din România, însă firmele milionarului au dat faliment una după alta, iar imperiul acestuia pare că se ruinează de pe o zi pe alta. Lichidatorii judiciari continuă să vândă la licitație mai multe bunuri ale societății Elcomex IEA SA. Pe 7 aprilie, Tribunalul Constanţa declara insolventă şi societății Elcomex IEA, perla coroanei afacerilor derulate de milionarul Ion Grecu.

Ion Grecu Ion şi Camelia Grecu (Sursa foto: capital.ro)

Lichidatorii judiciari ai societății Elcomex IEA SRL, din Cernavodă, intrată în faliment în anul 2017, continuă să vândă la licitație active mobile aflate sub patrimoniul societății. Vorbim despre un autoturism Mercedes S500 din anul 2013, la prețul de 20.250 de euro, dar și o autoutilitară Iveco PRB din anul 2007, la prețul de 17.000 de euro. În cazul în care nu se vor adjudeca la licitația organizată pe 14 decembrie a.c., se vor organiza licitații bilunare.

Elcomex IEA a intrat în faliment în 2017

Firmele milionarului Ion Grecu au dat faliment una după alta, iar imperiul unuia dintre cei mai bogaţi români se ruinează de pe o zi pe alta. În 7 aprilie 2017, Tribunalul Constanța declara insolventă şi societății Elcomex IEA, iar de la acel moment și până în prezent, lichidatorii judiciari caută soluții pentru a vinde la licitație mai multe bunuri ale societății.
Vă reamintim că, firma şi-a cerut singură falimentul, dar existau deja creditori care solicitau acelaşi lucru, astfel încât Banca Comercială Intesa Sanpaolo Romania SA, Eco Swiss SRL, Automatica SA şi Banca Transilvania au devenit imediat creditori. Elcomex IEA SA Cernavodă este una din cele mai vechi şi mai cunoscute firme de construcţii din judeţul Constanţa. Firma lui Ion Grecu era unul din colaboratorii fideli ai Nuclearelectrica, Elcomex prestând aproape non-stop diverse servicii pentru Centrala Nucleară de la Cernavodă.

Elcomex IEA, cea mai importantă firmă de instalații electrice din România

Elcomex IEA a fost considerată una dintre cele mai importante firme de instalaţii electrice din ţară, graţie portofoliului impresionant de lucrări prestate pentru obiective energetice de importanţă strategică naţională: reactoarele 1 şi 2 de la Centrala Nuclearelectrică Cernavodă, Metrorex, Portul Constanţa-Sud Agigea, Rafinăria Petromidia, EON Moldova, staţia electrică de 400/110 kv Stupina etc. Firma lui Ion Grecu a primit de-a lungul timpului contracte de zeci de milioane de euro de la stat, în special de la Nuclearelectrica.

sediul Elcomex

Firmele lui Grecu au intrat în faliment

Firmele milionarului Ion Grecu dau faliment una după alta, iar imperiul unuia dintre cei mai bogaţi români se ruinează de pe o zi pe alta. Astfel, după Elcomex IEA, unul din constructorii centralei nucleare, dar şi Elcomex Agroindustrial, prin care Grecu voia să întemeieze cea mai mare fermă de capre din lume, a venit rândul Elcomex Aqua SRL, ferma de calcani din Corbu a familiei Grecu, să îşi ceară falimentul. Cea din urmă a avut un destin de-a dreptul catastrofal, după ce a bifat o experienţă probabil unică în lume: absolut toţi puieţii de calcani au murit, la scurt timp de la inaugurarea fermei, realizată cu impresionanta sumă de 3 milioane de euro, bani europeni.

Elcomex IEA se află în reorganizare judiciară

Înființată în anul 1994, Elcomex IEA SRL este deținută de Grecu Ion. În prezent societatea se află în reorganizare judiciară. În 2021, a obținut o cifră de afaceri de 19 420 552 lei, fără profit, datorii de 56 397 253 lei, și 210 angajați. Milionarul Ion Grecu are în portofoliu și societățile Elcomex Wind Power SRL, Balcescu Wind Farm SA, Elcomex Hidro SRL, Cooperativa Agricolă Elcomex Benelact, Elcomex Agroindustrial SA, Elcomex Power SA, Elcomex Fashion SRL, Elcomex Best Natural Food SRL, dar și Elcomex Agrozootehnica SA.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Te oftici rromane că ți a luat fata Getty cu hotelul Imperio.Asa este când o ai pe sora ta Gela care ii arde pe fraieri la polonic in autoservire și toate strâmbele pe la MGM care își bate joc de clienți le închide muzica,le închide aerul condiționat,ii arde la porții și la bani.Te duci in cap cu așa salariati Sava mai ales că nu o sa mai ai paranghelii de sărbători.
4
0
Imperio e facut cu banii de la cernavodeni prin furaciuni cu alde negoita si serif iar geti minte pe toata lumea ca hotelu e facut pe fonduri europene sa nu intre lumea peste el in casa ca e milionar dar dupa cum se vede merge p***t imperio, foarte bine, multe pastile sa isi cumpere gety serif negoita si toti care au furat banii publici
4
1
bucatar si sef de sala, patron,mare hotelier,dar la ...prajit geti tractoristul!imimperio e tot platit de administratia locala si pe ei cade ...casa
3
1
Ai uitat sa ne scrii cum la o petrecere la MGM șefa de sala a pus petrecăreților tortul și șampania le a dat o a doua zi la pachet a uitat sa o servească.Circ total la MGM !
4
0
Și eu am luat MGM in chirie de la Elcomec dar în merge p***t deoarece managementul meu este foarte p***t.Sclavii mei pe la sindrofii dau țeapă la mâncare,închide muzica petrecăreților ba uneori când afară sunt 40 de grade le închide aerul condiționat.Nu o las pe sora mea Gela sa le pună mâncare în farfurii la clienți ca la autoservirea de la Hollywood ea este in stare sa le de-a jos toată mâncarea din farfurie.Asa pot tine și eu ditai casoiu tip Ateneul român în cartierul peștilor din Cernavodă.
4
0
Grecu era un tehnician bun in domeniul montajului de instalatii electrice si dupa revolutie a fost bagat in fata de baietii destepti si de fostul director Bucur al Unitatii 1 Cernavoda. Tot ce castiga din contractele banoase castigate cu ajutorul baietilor destepti trebuia impartit. Cand a inceput sa se creada mare maneger si nu si-a achitat obligatiile baietii l-au lasat din mana ba mai mult l-au impins sa faca afaceri proaste la care oricum nu se pricepea, capre, calcani, etc si sfarsitul a venit repede.
16
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367