REPLICA ONLINE CONSTANTA

14° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
14° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Mulţumim, Simona! Constănţeanca s-a oprit în semifinala turneului de la Wimbledon, dar este CAMPIOANA noastră!

Mulţumim, Simona! Constănţeanca s-a oprit în semifinala turneului de la Wimbledon, dar este CAMPIOANA noastră!

Replica API 4 iulie 2014 | 00:00 155

Halep a luptat exemplar, accidentată la gleznă: 6-7, 2-6, în semifinale cu Bouchard

Halep a luptat exemplar, accidentată la gleznă: 6-7, 2-6, în semifinale cu Bouchard

Jucătoarea Simona Halep, locul 3 WTA şi cap de serie numărul 3, a ratat calificarea în finala turneului de la Wimbledon, după ce a fost învinsă, joi, cu scorul de 7-6 (5), 6-2, de sportiva canadiană Eugenie Bouchard, locul 13 WTA şi cap de serie numărul 13, în penultimul act al competiţiei. Halep a solicitat intervenţia medicului, care a bandajat-o pe româncă. Ulterior Simona a călcat mai timid, iar Bouchard a preluat conducerea, 3-2.

"Hai, tată, hai", a strigat Stere Halep, tatăl constănţencei, din tribune. Cu încurajările de rigoare, Halep a reuşit să depăşească momentul timpului medical, iar deplasarea în teren a funcţionat din nou. De precizat faptul că Halep nu a mai putut rezista la fel ca în primul act, Bouchard chinuind-o pe rever, acolo unde românca a suferit de la accidentare. Durerile de la piciorul stâng s-au văzut în greşelile cu backhand-ul al Simonei, nepermis de multe pentru ea. Cert este că Halep şi-a ţinut nervii tari şi a egalat la 5, după un serviciu bine plasat. Procentajul primului serviciu nu a fost cel mai bun pentru Simona, 50%. Bouchard, 79%. A fost un joc de-a şoarecele şi pisica pe Central, cu Eugenie care a atacat fiecare minge şi Simona a alergat după ele dintr-un colţ în altul al terenului. S-a întrerupt pentru trei minute tie-break-ul, la scorul de 3-2, pentru că un spectator a leşinat. Apoi s-a reluat jocul şi Bouchard a beneficiat de două mingi de set. Simona a strâns scorul tie-break-ului la 6-5, dar canadianca a închis setul graţie unui kick perfect la serviciu. Accidentarea Simonei din primul act pare că şi-a spus cuvântul atunci când se sprijinea pe piciorul stâng pentru a lovi cu reverul. Halep şi-a pierdut echilibrul la serviciu şi Bouchard a realizat dublu-break-ul, 4-1. Finala părea departe, dar Simona nu renunţă niciodată. Nu mai puţin de cinci mingi de meci a salvat Simona, dar Eugenie a rămas la serviciu, 40 egal.

Eugenie Bouchard: "A fost un final teribil pentru mine"

Canadianca a declarat imediat după victoria cu Halep că finalul partidei a fost unul teribil şi că acum se va concentra pentru finala cu Kvitova. "A fost un final teribil pentru mine, nu am mai terminat aşa nici o partidă, dar am reuşit să mă concentrez. Sunt foarte fericită, este prima mea finală de Grand Slam, voi merge să o câştig. Întotdeauna vreau mai mult, orice rezultat aş avea. Mă aştept să am rezultate şi mai bune de acum. Accept provocarea Petrei Kvitova, o să intru pe teren şi o să încerc să îmi fac jocul", a declarat Eugenie Bouchard. În finală, prima de Grand Slam din cariera ei, Eugenie Bouchard va juca, sâmbătă, împotriva sportivei cehe Petra Kvitova, locul 6 WTA şi cap de serie numărul 6. Simona Halep este prima jucătoare din România care se califică în semifinelele turneului de Grand Slam de la Wimbledon. Halep a depăşit astfel performanţa Virginiei Ruzici, calificată în sferturile de finală, în 1978 şi 1981. Calificarea în semifinale este recompensată cu 440.000 de lire sterline şi 780 de puncte WTA.

Simona Halep: Am dat tot ce am putut, dar în al doilea set mi-am pierdut energia

"Mi-am sucit glezna şi apoi a fost dificil să mai continui. Pe moment am simţit o mare durere, dar în timp a mai trecut. Oricum, nu am putut să împing în picioare. După accidentare, primul serviciu a fost mult mai slab. În tie-break am servit bine până la 3-2, dar apoi ea a avut puţină şansă, a ajutat-o şi banda fileului. Bouchard apoi a jucat foarte bine. Tie-break-ul a fost momentul cheie al partidei, după ce l-am pierdut nu am mai putut să mă concentrez. Bouchard a fost avantajată de suprafaţa de joc. A putut să stea în spatele terenului şi să lovească puternic şi rapid, mai ales că a avut şi încredere. Este o foarte bună jucătoare şi în curând va ajunge foarte sus", a spus Halep. Simona Halep consideră că a avut puţin timp de refacere după Roland Garros: "Am dat tot ce am putut, dar în al doilea set mi-am pierdut energia şi nu cred că a-şi fi putut câştiga acest meci. Acest lucru s-a întâmplat şi pentru că sunt puţin obosită. După turul trei am resimţit nişte dureri musculare, iar după Roland Garros am avut puţin timp de recuperare. Dar sunt bucuroasă că am reuşit cea mai bună performanţă a mea la Wimbledon. Nu pot fi tristă. După o săptămână de pauză cred că voi fi din nou la sută la sută". Halep părăseşte Wimbledonul cu capul sus, pentru că o semifinală la cel mai prestigios turneu de tenis înseamnă enorm. Trei performanţe la Grand Slam-urile din 2014 prin care Simona a cucerit lumea tenisului: sfert de finală la Australian Open, finală la Roland Garros şi semifinală la Wimbledon.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218