REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.2° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
10.2° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Muncitorul mort în Belgia, după ce o clădire s-a prăbușit, era român. Cinci persoane sunt încă dispărute

Muncitorul mort în Belgia, după ce o clădire s-a prăbușit, era român. Cinci persoane sunt încă dispărute

Replica API 19 iunie 2021 | 21:47 891

O clădire în construcție s-a păbușit în orașul belgian Anvers, producând moartea unui muncitor despre care s-a aflat că era român. Alți 20 de colegi ai bărbatului au fost răniți și transportați de urgență la spital. Autoritățile au continuat operațiunea de căutare a posibilelor victime, însă încă cinci muncitori sunt de negăsit, scrie spynews.ro

Potrivit informațiilor, clădirea din orașul Anvers, Belgia, era o școală în plină construcție. DIn nefericire, clădirea s-a prăbușit vineri după-amiază, find situată în cartierul Nieuw Ziud. Toți cei răniți sunt muncitori ce lucrau la acel moment pe șantier, fiind vorba de cel puțin 20 de persoane ce au fost transportate la spital din cauza rănilor grave.

Autoritățile au intervenit în cel mai scurt timp la fața locului, reușind să găsească și să extragă 10 oameni dintre ruinele clădirii prăbușite. Cei încă blocați au fost menținuți în viață, deși grav răniți, de către salvatori, până la momentul salvării lor. De asemeena, a fost cerut populației să evite zona pentru o bună desfășurare a operațiunii de salvare.

În cartierul în care a avut loc tragedia se află mai multe șantiere în lucru, chiar în apropiere de tribunalul principal. În zonă se mai contruiesc și mai multe blocuri rezidențiale. Cauzele prăbușirii școlii sunt încă necunoscute, însă anchetatorii au demarat investigații pentru a se afla din ce motiv s-a petrecut acest incident tragic.

Martorii au surprins imagini cu clădirea distrusă, putându-se observa că schelele din partea superioară sunt prăbușite și amestecate cu zidăria compromisă. Dintre cele 20 de persoane rănite, patru sunt în stare extrem de gravă. Și în aceste momente se lucrează la descoperirea a încă cinci muncitori ce nu au fost găsițit de salvatori printre dărămături.

Au fost trimise drone, dar și câini speciali pentru a-i găsit pe muncitorii dispăruți, fiind instalate în fața locului incidentului și corturi sanitare pentru tratarea imediată a persoanelor rănite.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614