REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.7° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.7° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Municipalitatea a semnat contractul pentru 100 de autobuze noi: sunt DIESEL EURO 6

Municipalitatea a semnat contractul pentru 100 de autobuze noi: sunt DIESEL EURO 6

Replica API 14 iulie 2018 | 00:51 313

Municipiul Constanţa va fi tranzitat de peste o sută de noi autobuze RATC! Primarul Constanţei, Decebal Făgădău, a semnat vineri, 13 iulie a.c., în prezența Ambasadorului Republicii Turcia în România, E.S. Osman Koray Ertaș și a reprezentantului BERD, Iustin Ivănescu contractul de furnizare a celor 104 autobuze urbane cu societatea Anadolu Isuzu Otomotiv Sanayi ve Ticaret A.Ş, câștigătoarea licitației internaționale, în cadrul proiectului Smart Transport Public Constanța.

În acest sens, primarul oraşului de la malul mării a declarat că transformarea RATC înseamnă totodată confort pentru constănţenii care călătoresc cu mijlocul de transport în comun. „Constanța va avea 104 autobuze noi, dar va avea și o companie nouă și puternică de transport public rezultată din transformarea RATC. Mulțumesc echipei BERD pentru colaborarea excelentă și am încredere că prin semnarea acestui contract constănțenii vor beneficia de cele mai bune autobuze pe care compania Anadolu Isuzu le-a produs vreodată. De asemenea, mulțumesc echipei mele pentru efortul depus în realizarea acestui obiectiv și E.S. Osman Koray Ertaș, Ambasadorul Republicii Turcia în România, care a participat, alături de reprezentanții comunității oamenilor de afaceri turci, la acest moment important în viața orașului nostru”, a declarat primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău.

Noile autobuze promit a fi sigure şi viabile, cu o tehnologie durabilă. „Distinși cetățeni ai orașului Constanța, suntem foarte mândri să semnăm astăzi (nr.13 iulie 2018) contractul pentru a deservi acest minunat oraș istoric și turistic cu cele 104 autobuze pe care le vom livra în cel mai scurt timp. Scopul companiei noastre este să furnizăm vehicule sigure, viabile, de încredere și cu o tehnologie durabilă”, a declarat Hakan Kefoğlu - Export Director Anadolu Isuzu Otomotiv Sanayi ve Ticaret AS

De asemenea, prin scoaterea pe traseu a noilor autobuze, se prevede o îmbunătăţire a vieţii constănţenilor. „Banca Europeană pentru Recontrucție și Dezvoltare este fericită să se afle în acest proiect în parteneriat cu municipalitatea. Îi mulțumim domnului primar Decebal Făgădău și întregii echipe din Primăria Constanța pentru colaborarea excelentă de până acum și suntem încântați că putem să ajutăm la îmbunătățirea vieții constănțenilor. Vom lucra în continuare cu echipa domnului primar Făgădău și compania de transport pentru a crește calitatea serviciilor de transport public și aducerea lor la un standard modern”, a declarat Iustin Ivănescu - Associate Banker EBRD.

Autobuze realizate după modelul japonez

„Sunt foarte fericit să mă aflu astăzi la Constanța pentru acest moment important când compania turco-japoneză Anadolu Isuzu semnează contractul cu municipalitatea. Sper ca aceste autobuze realizate cu ajutorul tehnologiei japoneze să fie în beneficiul cetățenilor acestui oraș minunat. Turcia și România sunt parteneri strategici iar Constanța a reprezentat întotdeauna un prieten apropiat și drag al poporului meu”, a declarat E.S. Osman Koray Ertaș, Ambasadorul Republicii Turcia în România

Achiziția se face în baza unui împrumut contractat de municipalitate de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, în valoare de 100 de milioane de lei și are în vedere înnoirea parcului auto de transport public de călători al Constanței cu 104 autobuze noi, standard Euro 6 (diesel).

Printre cei prezenți la eveniment s-au numărat și Consulului General al Republicii Turcia la Constanța, Uygar Mustafa Sertel, Atașatul Comercial al Republicii Turcia la Constanța, Kadir Yazîhan, reprezentanții Anadolu Isuzu Otomotiv Sanayi ve Ticaret A.Ş., Bora Öner și Hakan Kefoğlu, dar și reprezentanții Anadolu Automobil ROM SRL, Huseyin Aykol și Maria Magdalena Peșu.

P.S.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cel care a postat la 23:27. Remarca pertinenta. Dar cine sa inteleaga? Nu vezi cine sunt cei ce ne conduc? Oare se poate mai rau?
1
0
Ionut te cred ca propulsoarele sunt Man la Brasov dar restul interior tabala confortul calatorilor fiabilitate in timp cum sunt . Nu sunt impotriva lucrurilor romanesti dar nici sa aruncam banii aiurea .... de ce cei de la Brasouv nu au venit cu o oferta banuies ca au maneger de vanzari care au stiut de licitatia asta .
0
1
cica de ce din turicia, pai toti aveti electrocasnice arctic sau beko, masini renault, ford toyota, hyundai, fiat, honda etc facute in turcia si nu mai plangeti
1
1
Doamne cat de idioti putem suntem !!!!! La Brasov se fabrica autobuze si autocare romanesti cu propulsoare marca MAN mult mai ieftine decat cele turcesti, iar noi mai bine spus statul roman in loc sa incurajeze industria noastra cumpara autobuze de la turci, care pe langa pretul mult mai mare se adauga si taxe vamale nefiind din comunitatea europeana .
3
0
Nu imi place Fagadu de loc nu a facut nimic sau a facut numai prostii ,dar problema este alta voi vorbiti ca de ce sunt autobuze turcesti si nu romanesti zic unii de la Brasov sau de ce nu electrice . Chestia asta ca de ce marca aia si nu cealalta este ca daca lua Mercedes de ce a luat ca sunt prea scumpe Mercedesul la fel si electricele mai exact hibrid nu exista 100 % electric . Probabil si bugetul este limitat sau asta vreau sa cred si la banii astia orasul nostru sa incadrat .Oricum turcesti sunt mai bune ca romanesti pentru ca si la Dacia pentru export e o calitate pt Romania e alta
3
3
Turcii au castigat licitatia cu ieftineli si nici nu vreau sa ma gandesc la calitatea si fiabilitatea acelor autobuze DIESEL. DIESEL ? Cand toata Europa civilizata se indreapta catre electric ?? Mai departe...Fagadau a castigat imagine electorala si mai sa vezi ca o sa-si scrie pe ele numele cum a facut pastaia idioata. BERD castiga din dobanzi, cred. Constantenii vor respira cu mandrie Diesel Euro 6 din calestile turcesti.
4
3
Bai fratilor doar eu traiesc cu senzatia ca orasul asta se duce dracu de tot?Cum mm de primar idiot poti sa zambesti ca proasta la pmula cand orasu holcaie a gunoaie,mizerie,lipsa locuri de joaca,lipsa locuri de parcare,lipsa cosuri de gunoi,mai nou prin strazile din cartiere e mai bezna can anii 80,lipsa spatii verzi,lipsa pe dracu sa te ia de primar oligofren.
5
2
Noi am demolat ,,Autobuzul '' in loc sa o retehnologizam. Acum exportam fier vechi si importam autobuze ! Halal strategie .
6
0
Domnule primar,mai lasa-ne cu pozele si uita-te in acest oras mizer plin de strazi neasfaltate, de centrul Constantei plin de rromi si gunoie,de scoli care stau sa cada, de tinerii care pleaca din oras pentru ca aici nu au ce face. Esti inconjurat de non-valori,ai transformat acest oras intr-o debandada...
7
3
Ce prost esti bac sau visator, nu se mai construiesc la noi autobuze de cand le a distrus basescu ....
3
1
nothing will compare to the nonexistent Belarusian Buses Maz! I do not like Japanese Isuzu Buses! and I tell you that most of the citizens of Constanta will regret the inexistence of the Belarusian Buses Maz because they were the first Belarusian buses that made a good history in Constanta County during 2003 and 2008! the one that I fear as the Mayor of Constanta. Decebal Fagadau would have to take them back to the Japanese importer that no one would look at such ugly bus. Japanese made in Japan! I'm sorry I will not like it at all!
2
1
astea sunt euro 6 turcesc !!! Si uite-asa si-a tras hotul de fagadau niste spaga sa mai aibe si el de un ciugol ! Muie fagadau,muie pesede !!!
10
7
Tot diesel, fir-ar a dracului de treaba!!
11
2
Din Germany ce avea daca cumpara ? Ah cu aia nu putea sa fure . Al dreaq cu fata ta de fagabou hotz si koorva . Huo fi miar scarba
10
5
doamne ce mecla are shau baaa...vomit
8
3
Daca sunt euro 6, atunci cumpar adblue...pe unde mai are ratc baze?
3
0
Un gunoi de om. Cele de la roman Brasov nu sunt bune. Vai de voi ce bataie o sa mancati... Tic Tac.
17
4
Unde trimit turcii 100 de autobuze? Vedeti sa nu le trimita in madagascar la mazariche...
11
3
Au si aer conditionat ???
9
0
indirim yok? cit e spaga luata pt autobuzele astea si cind vor fi livrate ca alea de la bucuresti o sa le foloseasca generatiile viitoare .apropo la motorina tot strutinski face plinul ?
18
3
Fagadau, esti cu 20-30 de ani in urma civilizatiei !!! Europa civilizata trece pe autobuze electrice, moderne... pe Troleu electric... Tramvai electric... Si tu??? Toata europa face efort masiv sa scape de DIESEL din orase, si tu ??? Tu cu Mazare ati distrus instrastructura transportului electric din Cta si bagati DIESEL peste Diesel ??? Cati bani ti-ai tras la combinatia asta de la otomani ???
24
4
Pana vin autobuzele astea noi poate ii invatati pe soferi sa parcheze in statie " la bordura" unde sunt refugii, Nu pe banda 1. Sa poti urca in mod civilizat in autobuz...
23
2
...visele din capul unui habarnist ...cand a zis ca vom avea aceste autobuze...aaaa..in "20 20 "...credem ca astea sunt jucariile lui din ouale Kinder ...ce povesti ne spune..!!!
15
2
in capul meu de fatalau mereu isuzu a facut masini mai bune decat mercedes. eu conduc sang young, nici decum seria 7. ca saracul ce sunt.
18
2
Turkish????
11
5

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367