REPLICA ONLINE CONSTANTA

14° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
14° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Municipalitatea caută specialiștii în drept pentru dosarele din instanţă ale serviciului de termoficare

Municipalitatea caută specialiștii în drept pentru dosarele din instanţă ale serviciului de termoficare

Replica API 4 martie 2017 | 08:26 219

Municipalitatea a lansat spre consultarea pieței o procedură de achiziție pentru formularea unor opinii ştiinţifice în domeniul dreptului administrativ în dosarele aflate în prezent pe rolul instanțelor judecătorești în legătura cu organizarea, funcționarea, restructurarea și integrarea serviciului public de termoficare în municipiul Constanța.

Aceste opinii trebuie să vină de la cadre universitare cu titlu profesional de “profesor universitar doctor” și/sau “cercetator științific” în domeniul dreptului administrativ, cu următoarele tematici: regimul juridic al Memorandumului și caracterul de act administrativ individual, cu toate efectele care decurg din această calificare; în subsidiar, dacă Memorandumul nu ar fi calificat drept act administrativ, caracterul obligatoriu al acestuia față de autoritățile din subordine, în baza principiului subordonării ierarhice și regimul juridic al bunurilor listate la pct. III din Anexa la Legea nr. 213/1998 privind proprietatea publică și aptitudinea legii de a constitui titlu de proprietate. Precizăm că la data de 27.03.2013, Guvernul României a aprobat Memorandumul cu tema: „Realizarea serviciilor publice de alimentare cu energie termică prin sistem de alimentare centralizată cu energie termică integrat (SACET) în Municipiul București și Municipiul Constanța” („Memorandumul”), prin care s-a adoptat un set de măsuri, pentru crearea unui sistem integrat de alimentare centralizată cu energie termică („SACET”) la nivelul Municipiului Constanța și respectiv al Municipiului București. Durata contractului este de 30 de zile de la data semnării şi înregistrării contractului de servicii. Opiniile știintifice vor fi predate la sediul Beneficiarului, sub formă tipărită și pe CD, fapt consemnat într-un proces verbal de recepţie.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu are municipalitatea departament juridic?Facem ca la Rovinari -Turceni unde s-au umplut de bani Ponta si Sova care munceau conform facturilor de prestari servicii si cate 25 de ore pe zi?Citesc ca niste persoane din Palazu trebuie sa plateasca mancarea primita de la cantina saracilor din dispozitia lui Mazare.Pai daca nu au respectat legea sa plateasca Mazare,Fagadau,Stan si in solidar cei din departamentul juridic din primarie de la vremea aceea!Nu stiau ca se incalca legea?Inseamna incompetenta!
1
0
Nu stiu ce si unde cauta. De cand a inceput marele furt la RADET odata cu Rachieru si Mazare, nu mai reuseste nimeni sa mai descurce nimic, pentru ca nu a mai ramas de furat, adica gasca lui Popa, Fagadau se linge pe bot. Va da bai la toti, stati linistiti, voi doar sa ii votati.
1
0
autoritatile in drept ar trebui sa-si faca treaba, si sa stopeze furtul de la radet unde talharii pusi de partid i-si "fac treaba" nestingheriti sifonand banul public. Daca autoritatile in drept ar verifica modul in care radet factureaza si aplica penalitatile ar descoperi foarte usor cum fura conducerea radet bani pentru stapanii lor.
0
0
singurul oras dintre orasele mari le tarii care nu are o centrala moderna in cogenerare. pana si Oradea are din 2015 o asemenea centrala ce ofera preturi mai mici l gcal decat centralele individuale. unde mai pui ca aia au gaze de 100 de ani, dar autoritatile locale nu sunt puse pe jefuit banul public asa cum se practica in acest oras de tot rahatul. btw, referitor la termenul scurt, acest asa zis studiu este cu dedicatie pentru vreo lucrare de-a vreunei secaturi de profesor aderent gasca Fagadaului. daca acest memorandum este din 2013, de ce n-ati adus niciun euro pana acum?
0
0
sunt orase care nu mai au termoficare de multi ani si e foarte bine asa. Ciine nu crede, exemplul pe care il stiu eu este SIBIU. ce atata vrajeala si subventii si furaciuni pe spinarea oamenilor...la cacat cu asemenea combinatii...
6
0
SACET, CET- RADET sau cum se mai numesc ele sunt paguboase, falimentare, in coma ; Nu incercati sa le mai resuscitati. Cetatenii se debranseaza pe capete de la RADET- CET .ADIO ! RADET- CET Palas.
5
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218