REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Municipalitatea dorește să elaboreze o strategie de dezvoltare și funcționare a serviciului de salubrizare din Constanța

Municipalitatea dorește să elaboreze o strategie de dezvoltare și funcționare a serviciului de salubrizare din Constanța

Replica API 13 aprilie 2018 | 22:44 449

Primăria Constanța solicită consultarea pieței într-un nou proiect de elaborare a unei strategii de care va beneficia municipiul. Obiectul consultării îl constituie determinarea valorii estimate pentru achiziția serviciului pentru „Elaborarea strategiei locale cu privire la dezvoltarea și funcționarea pe termen mediu și lung a serviciului de salubrizare în municipiul Constanța”. Cei interesați pot depune oferte până la data de 26 aprilie.

Ofertele pot fi transmise la adresele de email: andreea.patentasu@primaria-constanta.ro, manolache.dragos@primaria-constanta.ro, sau la sediul Direcției Gestionare Servicii Publice, Strada Ștefan Mihăileanu nr. 10, Constanța 900178 sau prin fax la nr. 0241/488168.

Strategia are ca scop stabilirea direcțiilor de dezvoltare a serviciului public de salubrizare în municipiul Constanța și va include toate prevederile legale în vigoare referitoare la acest tip de strategie.

Evoluția serviciului de salubrizare, perspective și obiective, pentru perioada de timp minimă 2018 - 2028, conform cerințelor Planului Județean de Gestionare a Deșeurilor Constanța precum și a legilor, normelor, planurilor sau directivelor europene din domeniul gestionării deșeurilor.

Obiectivele strategiei locale cu privire la dezvoltarea și funcționarea pe termen mediu și lung a serviciului de salubrizare în municipiul Constanța:

Obiective majore urmărite în gestionarea deșeurilor:

- Minimizarea efectelor negative ale producerii și gestionării deșeurilor asupra sănătății populației și asupra mediului;

- Reducerea efectelor generale ale folosirii resurselor și creșterea eficienței folosirii lor;

- Favorizarea punerii în practică a ierarhiei deșeurilor;

- Ierarhia deșeurilor, prezentată în cazul Legii nr. 211/15.11.2011 privind regimul deșeurilor și transpusă în Directiva Cadru 2008/98/CE privind deșeurile, se aplică, în cadrul legislației și a politicilor în materie de prevenire a gestionării deșeurilor, în ordinea priorităților.

- Prevenirea apariției deșeurilor;

- Pregătirea pentru reutilizare: operațiunile de verificare, curățare sau valorificare prin care produselor sau componentele produselor, care au devenit deșeuri, sunt pregătite pentru a fi reutilizate fără alte operațiuni de pretatare;

- Reciclarea deșeurilor: operații de valorificare prin care materialele sunt transformate în produse, materii prime sau substanțe, fiind folosite în același scop pentru care au fost concepute sau în alt scop. Aceasta include reprocesarea materialelor organice dar nu include valorificarea energetică și conversia în vederea folosirii materialelor drept combustibili sau pentru operațiile de umplere.

- Alte operațiuni de valorificare, cum ar fi valorificarea energetică (recuperarea de energie din incinerarea deșeurilor) operații prin care deșeurile sunt folosite pentru a înlocui un alt material ce ar fi fost folosit pentru a îndeplini o anumită funcție sau prin care deșeurile sunt pregătite să îndeplinească această funcție.

C.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cine e in stare sa tina un pariu cu mine ? Castigatorii gunoiului in Constanta hotului fagadau sunt stiuti. Derbedeii martin cu polaris.
3
0
La strategii sunteti cei mai buni......fapte, fapte ...cand vedem ???
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614