REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
18.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Munti, câștigătorul Chefi la cuțite, îndrăgostit iremediabil de meserie: „Bucătăria este viaţa mea“

Munti, câștigătorul Chefi la cuțite, îndrăgostit iremediabil de meserie: „Bucătăria este viaţa mea“

Replica API 4 februarie 2019 | 00:00 461

Mihai Munteanu

Cel mai nou sezon al emisiunii “Chefi la cuţite” (Antena 1) a fost câştigat de Mihai Munteanu sau Munti, aşa cum îi spun prietenii. Tânărul ne-a povestit ce înseamnă pentru el bucătăria, a vorbit despre diete, planuri de viitor, precum şi despre viitoarea lui soţie, pe care a cucerit-o tot gătind.

Mihai Munti Munteanu (32 de ani) s-a făcut remarcat la “Chefi la cuţite”, unde a câştigat premiul cel mare de 30.000 de euro. Bani pe care, spune el, îi va împărţi. “Sunt un om al cuvântului, iar după cum am promis, o parte din premiu va merge către colegii mei, cei ce m-au ajutat în finală. M-am bazat pe sprijinul necontenit al lui Silviu Nedelea, Alex Ilinca, Denis Ţimbălaru, Sorin Stan şi Vali Dumitrescu – 5 bucătari talentaţi care mi-au fost alături în cel mai important moment din competiţie. Noi am fost o echipă în adevăratul sens al cuvântului, câştigul e al tuturor. Cealaltă parte din premiu va merge către Elena, logodnica mea. Ea este şefa, eu sunt «chef-ul». Vrem să ne luăm un apartament împreună”, a mărturisit Munti.

Vizibil îndrăgostit, maestrul bucătar îşi răsfaţă iubita cu cele mai gustoase preparate, îi cunoaşte perfect gusturile şi se bazează pe recomandările ei. Ba mai mult, prin gătit i-a cucerit atât papilele gustative, cât şi inima: “Aş putea să spun că pe mine şi pe Elena ne-au unit şi dulciurile. Ei îi plac la nebunie reţetele dulci pe bază de ciocolată, tartele, macarons, dar mai ales cheesecake-ul meu de fructe de pădure. În timp, am învăţat să mă bazez pe ea. Un chef nu serveşte niciodată un dish fără să îl fi încercat înainte, iar confirmările Elenei au fost, pentru mine, un imbold că mă pricep, spune el.

Sunteţi curioşi cum a început să gătească? “A fost mâna lui Dumnezeu. Îmi căutam de muncă în Anglia şi după o lună de zile, timp în care am insistat zi de zi pe lângă cei de la recrutare să îmi găsească un job, indiferent de domeniu...am ajuns în bucătărie. Dar la spălat vase, într-un restaurant spaniol din Londra. În două luni deja treceam la gătit. Am învăţat foarte multe într-un timp foarte scurt. Dacă la început nu îmi imaginam că o să fac asta vreodată, acum nu îmi pot imagina viaţa fără bucătărie. Acolo îmi este locul, mă simt cel mai bine. Bucătăria este viaţa mea”, spune el. Zilnic îşi petrece printre tigăi şi tocătoare chiar şi 14-15 ore. Nu se vede făcând altceva. “Şi nu vorbesc pentru următorii ani, chiar asta mă văd făcând toată viaţa”, explică el. Are, astfel, planuri mari de viitor: “Cu Alex Ilinca şi Marian Rusu am legat o prietenie foarte frumoasă. Vrem să facem lucruri împreună, să ne axăm pe evenimente culinare. Suntem o echipă şi vrem să continuăm experienţa «Chefi la cuţite» şi în afara platoului. Avem ceva în plan, dar nu vreau să dau prea multe detalii până nu se concretizează. Şi cu ceilalţi colegi din echipa albastră voi colabora pe viitor”.

Un alt plan de care deja s-a apucat e să slăbească. Avea un stil alimentar “uşor haotic”, nu reuşea să mănânce în timpul zilei, iar seara, când ajungea acasă, se relaxa şi “recupera”. Preferaţii lui sunt cartofii prăjiţi cu ouă şi cârnaţi. Sau, dacă vorbim de ceva mai sofisticat – “obrăjori de porc în sos de vin cu anason”. Acum, însă, e la dietă. “Încerc să mănânc cât mai multă proteină, iar la cinci zile alternez proteina cu legumele. Am slăbit 12 kg în modul acesta până acum, dar vreau să continui”, promite Munti.

click.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Meseria la facut cat muntele. Sa aiba grija la sanatate.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102