REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
14.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Murad și Iorguș spun că RADU a transformat Mangalia într-un oraș FĂRĂ PERSPECTIVĂ

Murad și Iorguș spun că RADU a transformat Mangalia într-un oraș FĂRĂ PERSPECTIVĂ

Replica API 24 septembrie 2020 | 00:00 2106

Mohammad Murad, candidat independent la Primăria Mangalia, alături de Zanfir Iorguș, reprezentantul alianței PSD-ALDE-PNȚCD, au acordat un interviu cotidianului Replica în care au vorbit despre proiectele pe care doresc să le implementeze în cadrul Primăriei Mangalia, unele dintre ele în premieră. De asemenea, cei doi au lămurit și care au fost motivele pentru care și-au dat mâna, cel principal fiind că doar în acest mod actualul primar ar putea fi învins în lupta electorală. Bineînțeles, asta în condițiile în care voturile destinate lui Zanfir Iorguș vor merge în contul lui Mohammad Murad.

"A găsit orașul cu 3.2000 de firme și îl părăsește cu sub 800 de societăți comerciale"

Problema veniturilor reduse a cetățenilor din Mangalia a fost adusă în discuție de Mohammad Murad, care a precizat că salariile din Mangalia sunt la jumătatea celor din Cluj, iar acest lucru se va schimba, atât pentru lucrătorii din mediul privat, cât și pentru bugetari.

"Primăria Mangalia are în prezent conturile blocate și nu se vorbește despre bugetul local, ci doar despre fonduri europene. Nu se vorbește despre locuri de muncă, ci despre sisteme de iluminat care se montează acum sau despre Mohammad Murad care vrea să facă o construcție. Nu așa se rezolvă lucrurile, prin minciuni. Aș vrea să vorbesc despre proiectele mele, întrucât cred că i-am dat prea multă importanță actualului primar. Doar sper că după data de 27 septembrie va face parte dintr-un trecut trist al Mangaliei, o persoană care a lăsat un oraș lipsit de speranță. A găsit ca primar 3.200 de firme în oraș, dintre care erau 99% românești, și lasă orașul cu sub 800 de firme. În 2012, salariul mediu pe economie în Mangalia era undeva la 480 de euro, iar astăzi este 400 de euro. Eu chiar mă mir, partidele politice din România nu pot face o analiză corectă a acestor fapte?", a declarat Mohammad Murad, candidat independent la Primăria Mangalia.

Program anunțat în premieră națională pentru vârstnicii din Mangalia

Omul de afaceri le-a promis vârstnicilor din oraș o serie de facilități, pornind de la facturi înjumătățite la utilități și terminând cu excursii plătite pe teritoriul țării, dar și în străinătate. Inițial, Mohamamd Murad a fost acuzat că susține programe ilegale, însă acest aspect a fost clarificat de reprezentanții Biroului Electoral, care au precizat că programul este perfect legal.

"Este o premieră și sper ca acest program să fie prezent în toate orașele din România. Mi s-a zis că este ilegal, dar am fost la Biroul Electoral și la București, dar și la Constanța, iar acest program este perfect legal. Costul acestui program este de 20% din banii care se risipesc în prezent la Mangalia, bani care se pierd din hoția din bugetul local și îmi asum ceea ce spun. Sunt servicii care se oferă pensionarilor, excursii în afara țării, dar și în țară. Am un prieten cu care am vorbit, are avion, și vom face curse charter către Ierusalim. Fiecare persoană are această dorință, de a ajunge la Mormântul Sfânt. Este un buget care se alocă pentru fiecare pensionar și se vor putea face tururi ale mănăstirilor din România, la costuri foarte mici, suportate de noi. De asemenea, pensionarii vor putea merge la un hotel pe care-l am în acționariat, la Sângeorz-Băi, timp de 10 zile la un preț de 200 de lei.", a mai susținut Mohammad Murad.

Zanfir Iorguș își îndeamnă alegătorii să-l voteze pe Mohammad Murad

Dacă nu vor fi găsiți bani în bugetul local și nici prin fonduri europene, atunci Mohammad Murad promite că se va apela la donații, și exclude orice variantă ca aceste proiecte să nu devină realitate dacă va fi ales primar. Zanfir Iorguș a făcut un apel cu ocazia interviului către toți cetățenii care doresc să îl voteze, să "transfere" votul lui Mohammad Murad și să pună ștampila în dreptul candidatului independent, cotat cu cele mai mari șanse să devină noul primar al Mangaliei.

"Orașul nu are nicio perspectivă, o primărie cu conturile blocate. În momentul de față, în urma sondajelor, preferințele cetățenilor se împart în trei poli principali: cei care îl simpatizează pe Iorguș, cei care îl simpatizează pe Mohammad Murad și cei care-l susțin pe actualul primar. Pentru a nu se întâmpla ca o minoritate să poată să hotărească pentru o majoritate a cetățenilor din Mangalia, am ales să ne unim și a apărut noua alianță. Cei doi poli principali s-au unit, iar ceilalți candidați sunt așteptați să se alăture acestei idei. Am experiența necesară să pot vedea foarte bine atunci când un lucru nu merge în administrarea unui oraș. Situația prin care trece orașul Mangalia este una gravă. Tocmai de aceea îmi îndemn alegătorii să voteze schimbarea, să pună ștampila pe Mohammad Murad", a precizat Zanfir Iorguș.

Urmărind restul interviului veți putea afla detalii despre ajutoarele promise bunicilor care își cresc singuri nepoții, atunci când părinții acestora sunt plecați la muncă, fie în țară, ori în străinătate.

Sorin HULUBEI

CMF 24200416

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367