REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Murfatlar România SA ţine la învechit datoriile: are de plătit miliarde către primărie

Murfatlar România SA ţine la învechit datoriile: are de plătit miliarde către primărie

Replica API 10 noiembrie 2011 | 00:00 194

În timp ce încearcă o mega-escrocherie în dosarul Principal Company,

În timp ce încearcă o mega-escrocherie în dosarul Principal Company,

Murfatlar România SA pare o companie de mare succes şi ferită de griji: cifră de afaceri în creştere, în plină criză, profit uluitor în 2010, de 20 de ori mai mare decât cel din 2009, o poziţie puternică, incontestabilă, pe piaţa vinurilor, iar înşiruirea lucrurilor bune poate continua. Nu e puţin lucru să declari în 2010 o cifră de afaceri de 119.053.973 lei şi un profit net incredibil, de 8.277.581 lei, dar toată această prosperitate pare a fi mai degrabă de faţadă.

În realitate, controversatul patronaj al Murfatlar are probleme foarte serioase cu o fostă membră a grupului, SC Principal Company SRL, şi are datorii de zeci de miliarde la Primăria Murfatlar. Potrivit administraţiei oraşului Murfatlar, firma distribuitoare a băuturilor alcoolice cu acelaşi nume are datorii neachitate către primărie de peste 30 de miliarde de lei vechi şi nu dă nici un semn că s-ar sinchisi de acest lucru. Se prea poate ca mai marii de la Murfatlar să fie absorbiţi de problemele cât se poate de serioase de la Principal Company SRL, unul din marii producători români de mezeluri. Controlată de aceleaşi persoane care deţin şi Murfatlar, Principal Company fabrică celebrele mezeluri Salonta şi Matache Măcelaru, recent intrate în portofoliul Cris Tim, după ce compania producătoare a dat faliment. ANAF, unul din marii creditori ai Principal Company, acuză faptul că acţionarii firmei în faliment încearcă să se eschiveze de la plata datoriilor, care sunt de ordinul zecilor de milioane de euro, pasându-şi creanţe închipuite de la unii la alţii şi acţionând concertat împotriva intereselor ANAF, adică ale statului. Atât Murfatlar, cât şi Principal Company fac parte din grupul de firme Euroavipo, unul din cele mai mari holdinguri din România, cu afaceri anuale de sute de milioane de euro. Implicate, de-a lungul timpului, în tot felul de scandaluri de evaziune, de când patronii deţineau şi un mare lanţ de magazine duty-free, companiile sus menţionate aparţin oamenilor de afaceri Ion Şerban şi Emanuel Corneliu Dobronăuţeanu, George Ivănescu, Cătălin Bucura şi Gheorghe Zlotea. Vom reveni.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614