REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.2° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Musso & Frank, restaurantul starurilor de la Hollywood, înfiinţat în urmă cu 100 de ani, a primit o stea pe Walk of Fame

Musso & Frank, restaurantul starurilor de la Hollywood, înfiinţat în urmă cu 100 de ani, a primit o stea pe Walk of Fame

Replica API 1 octombrie 2019 | 00:00 294

Cele mai multe staruri de la Hollywood, de la Charlie Chaplin la Quentin Tarantino, au frecventat de-a lungul anilor restaurantul Musso & Frank din Los Angeles, un stabiliment gastronomic care a sfârşit prin a intra el însuşi în istoria industriei cinematografice americane prin dezvelirea unei stele ce îi este dedicată pe Walk of Fame, vineri, cu ocazia centenarului său, informează AFP.

Celebrul restaurant american se mândreşte cu faptul că îi serveşte pe clienţii obişnuiţi la fel de bine ca pe vedetele de film, însă patronii lui au dezvăluit că au făcut o excepţie atunci când Quentin Tarantino s-a prezentat în faţa lor pentru a le solicita o favoare. Pentru cel mai recent film al său, "Once Upon a Time... in Hollywood", cunoscutul regizor dorea să rezerve stabilimentul timp de cinci zile, pentru a îi filma pe Leonardo DiCaprio, Brad Pitt şi Al Pacino în timp ce beau Whiskey Sour şi Bloody Mary cu coatele sprijinite pe legendarul bar al acestui restaurant.

"Nu am închis niciodată restaurantul pentru niciun film. Dar, atunci când Quentin a venit să ne vadă şi ne-a spus ce avea de gând, am vrut cu adevărat să facem parte din acest film", a declarat Mark Echeverria, proprietarul restaurantului hollywoodian, care a sărbătorit vineri împlinirea a 100 de ani de la înfiinţare.

"Îl iubim pe Quentin pe viaţă, până la moarte. El vine la noi de o bună bucată de vreme", a adăugat Mark Echeverria.

Musso & Frank, situat pe celebrul Hollywood Boulevard, este unul dintre numeroase situri istorice incluse în noul film al regizorului Quentin Tarantino, considerat o odă adusă copilăriei sale petrecute în oraşul Los Angeles în anii 1960.

Numeroase vedete înaintea lui au "adoptat" acest restaurant hollywoodian, reputat pentru discreţia lui şi pentru lambriurile sale în culori închise. Printre starurile care s-au odihnit pe banchetele sale din piele roşie s-au aflat Charlie Chaplin, care venea călare pe cal, dar şi Buster Keaton, care a turnat în acest stabiliment filmul mut "Cops", în 1922.

Restaurantul a continuat să atragă un lot impresionant de vedete de-a lungul deceniilor, precum Humphrey Bogart, Rita Hayworth, Marilyn Monroe şi Steve McQueen.

Scriitori celebri, precum Ernest Hemingway, John Steinbeck şi Francis Scott Fitzgerald au inclus acest restaurant - şi băuturile sale martini - în romanele lor.

Actualul maestru bucătar al stabilimentului, J.P. Amateau, îşi aminteşte de o întâlnire specială pe care a avut-o cu un alt tip de celebritate: fostul prim-ministru britanic Margaret Thatcher, care "a comandat cotlete de miel".

"A venit să mă vadă şi voia să ştie ce fel de cotlete serveam noi aici şi de unde proveneau mieii", a dezvăluit el pentru AFP.

După un secol de servicii impecabile şi loiale oferite starurilor locale, Musso & Frank a devenit vineri primul restaurant din lume care are o stea ce îi este dedicată pe Hollywood Boulevard. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218