REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Mutare spectaculoasă: un fost colonel SIE, numit la şefia Litoral SA

Mutare spectaculoasă: un fost colonel SIE, numit la şefia Litoral SA

Replica API 30 septembrie 2015 | 00:00 1146

Îl înlocuieşte pe liberalul Septimiu Bourceanu

Îl înlocuieşte pe liberalul Septimiu Bourceanu

Litoral SA Constanţa are de vineri, 25 septembrie, un nou membru al Consiliului de Administraţie (CA), după demisia liberalului constănţean Septimiu Bourceanu. Potrivit unei informări a societăţii deţinute de stat, prin Ministerul Economiei, cei doi membri rămaşi în CA l-au numit administrator provizoriu, până la întrunirea unei Adunări Generale a Acţionarilor (AGA), pe Petre Nicolescu, de 58 de ani, din Piteşti.

Fără absolut nici un fel de experienţă în domeniu, acesta se alătură Veronicăi Dănuţa Tronaru, de 40 de ani, din Bucureşti, fosta consilieră a Elenei Udrea şi funcţionar cu vechime în aparatul central şi Danielei Florentina Mastromarino, de 38 de ani, fostă secretară a Primăriei Cobadin şi şef serviciu în Direcţia Generală de Control şi Autorizare (DGCAT) din Autoritatea Naţională pentru Turism, ambele numite în CA-ul Litoralului în mai 2015. Toată această agitaţie pe marginea unei societăţi fantomă, pare de neînţeles.

Litoral SA nu mai funcţionează de trei de zile, singura miză rămânând, practic, salariile primite de la stat ca să nu faci nimic. Iar noul venit, Petre Nicolescu, este o figură absolut spectaculoasă. Piteşteanul Petre Nicolescu, trimis să facă turism la Constanţa, este fost colonel SIE şi fratele mult mai celebrului Constantin Nicolescu, baronul PSD şi fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş care ispăşeşte în prezent o condamnare de 7 ani şi 8 luni de închisoare pentru corupţie.

Născut în aprilie 1957 în Câmpulung, Petre Mihai sau Petrică Nicolescu nu este un personaj neştiut opiniei publice. Despre fratele baronului condamnat Constantin Nicolescu, atât presa argeşeană, cât şi cea centrală, făceau dezvăluiri cât se poate de interesante. Actualul administrator al Litoral SA este prezentat ca responsabil pentru privatizarea frauduloasă a Uzinei ARO din Câmpulung Muscel. Petre Nicolescu, în calitate de ofiţer SIE, a întocmit un raport în care confirma că John Perez, americanul care s-a oferit să cumpere şi să relanseze ARO, este un investitor de încre¬dere.

După cum bine ştim, John Pe¬rez nu numai că nu a investit în uzină si nu a relansat legendara marcă auto românească, dar a şi vândut la fier vechi unitatea care producea caroseriile şi a dus uzi¬na din Câmpulung Muscel la fa¬liment. De pe urma acestui fali¬ment inca mai au de suferit mii de câm¬pu¬lungeni si argeşeni, care işi a¬duc aminte cu nostalgie cât de bine le era când uzina Aro produ¬ce atât pentru judeţ cât şi pentru ei, se arată pe curier.ro. Ca afaceri personale, Petre Nicolescu a deţinut, alături de Ion Cristinel Nicolescu şi Tudor Gabriel Şendroiu, firma de pază Senior Protect PIN SRL, care a dat însă faliment în 2012, precum şi PIN Consult 2008 SRL, specializată în consultanţă, împreună cu Nicolae Nicolescu şi Andreea Irina Vasilică, soţia deputatului PSD de Argeş Radu Vasilică.

De asemenea, fostul spion adus la Litoral SA a mai controlat şi Electroconstrucţia Instal SRL, alături de deputatul PSD Mircea Gheorghe Drăghici. După experienţa traumatizantă de la Uzina ARO şi afacerile bifate cu deputaţii PSD, în baronatul argeşean al fratelui său condamnat, Petre Nicolescu a fost trimis să revigoreze şi turismul de stat din Constanţa. Nu va avea nimic de făcut, în afară de încasat salariul de la Ministerul Economiei, întrucât Litoral SA mai funcţionează doar cu numele. Agenţia de turism a declarat cifră de afaceri 0 în 2013, 2014 şi la fel va fi şi în 2015, cu pierderi şi datorii de sute de mii de lei. Singura avere a Litoral SA este Vila 26 şi terenul aferent din Mamaia.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614