REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
14.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Muzeul de Arheologie din Mangalia NU SE DESFIINŢEAZĂ!

Muzeul de Arheologie din Mangalia NU SE DESFIINŢEAZĂ!

Replica API 22 aprilie 2017 | 01:50 478

Primarul Mangaliei, cristian Radu, anunţă că nu se desfiinţează Muzeul de Arheologie! Edilul susţine că sunt zvonuri neîntemeiate şi că, în realitate, muzeul va fi extins, nicidecum demolat ori desfiinţat!

Iată ce a precizat Radu pe o reţea de socializare: „Zilele acestea circula in mediul virtual o stire falsa, conform careia administraţia publică din Mangalia ar fi desființat Muzeul de Arheologie Callatis și o serie de posturi din cadrul instituției. Anumite persoane rau-voitoare încearcă sa manipuleze opinia publica, prin intoxicari și zvonuri neintemeiate, ca și in primăvara anului trecut, cu zidul de 7 metri de pe Aleea teilor. Toata lumea s-a lămurit, atunci, ca a fost doar o minciuna sfruntată. La fel și acum, ne vom convinge cu toții ca nu desființăm și nu demolam niciun muzeu. Dimpotrivă, am definitivat proiectul tehnic de modernizare și extindere a clădirii muzeului, cu scopul unei mai bune valorificări din punct de vedere turistic. Sub aspect administrativ, s-a creat o Direcție de Cultura și Sport, in subordinea Consiliului Local, care cuprinde inclusiv Muzeul și a carei organigrama s-a modificat de la 23 la 40 de posturi. Deci nu se desființează locuri de munca, ci se vor face angajări. Rămâne de văzut cine lansează fumigene in presa și in spațiul public. Dacă se va dovedi ca sunt chiar unii dintre angajații Muzeului, vom lua toate măsurile legale pentru sancționarea și chemarea in instanța a celor vinovați de prejudicierea intenționată a imaginii instituției”.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mai, tovarasu primar: "prejudicierea imaginii institutiei"? Vezi ca te cam contrazici singur! Care institutie? Ca institutia Muzeului nu mai exista! Asa ca oricine poate sa vorbeascadespre ea cat vrea! Cum sa-l dai in judecata pentru prejudicierea imaginii unei institutii care nu exista? Sau e vorba despre institutia orgoliului tau personal?
2
1
Primarul a desfiintat muzeul in 2013 si l-a transformat in sectia Casei de cultura. In noiembrie 2016, printr-o Hotarare de Consiliu Local, a propus desfiintarea tuturor posturilor de cercetatori si muzeografi de la muzeu. In decembrie 2016 a desfiintat sectia muzeu, fara avbizul Ministerului Culturii, si a infiintat muzeul-serviciu in cadrul Directiei Cultura si Sport. Prin urmare, specialistii muzeului nu mai poat face cercetari arheologice si muzeul nu mai poate detine obiecte de patrimoniu. In concluzie, muzeul nu mai exista, ci doar cladirea.
2
2
Din pacate Mangalia a avut parte doar de primari capusa care si au tras sforile pt ei au distrus tot ce era mai frumos .Mangalia arata jalnic fatade oribile ,comunitari in haite Ar trebui ca primarul sa puna gardian la intrare in curtea spitalului sa ne conduca sa ne apere de jivinele agresive si infometate . Au disparut florile .Oare acesti primari care nu fac decat figuratie ca si consil;ieriii dealtfel nu vad ca in alte orase se fac lucruri minunate ????? De ce nu iau modele sau au orbul gainilor .
4
1
Dani draghe daca ai fi citit putina istorie nu ai mai fi aberat in halul asta. Nu are rost sa-mi pierd timpul cu tine sa-ti explic ca dacii si romanii nu au nici o treaba cu epoca medievala, ca procesul de modernizare in Dobrogea incepe dupa revenirea provinciei la Romania, etc, etc., etc. Neuronul tau de unica folosinta nu ar putea procesa atata informatie. Cat despre idiotul de primar care are tot atatea clase cat rapidul uita sa pomeneasca despre avizul negativ dat de Ministerul Culturii proiectului sau aberant cu Directia de Cultura, ceea ce il cam face penal.
0
3
Primarule unde ai de gand sa te extinsi!!!! Vrei sa-ti demolezi prietenul,dupa ce ai aprobat ilegal constructia langa muzeu...
3
1
Civilizatia bizantina, slava si ulterior cea a turanicilor si- a pus amprenta in cultura, religie, limba vorbita si nu in ultimul rand in populatia demografica.Relatiile interetnice din aceasta zona au dainuit peste oameni si vremuri la fel ca in celebra piesa de teatru Tache, Ianke si Cadar.Sa lasam istoria sa -si scoata la iveala vestigiile si politicul zilelor noastre sa nu umbreasca cultura unor civilizatii care au contribuit la formarea poporului si teritoriului romanesc.
5
0
Acolo la Mangalia politica a avut un rol prea mare . Adica , mascarici de trei parale , au sustinut ca istoria locului , este deasupra istoriei europene , ceea ce este absolut revoltator . Colesniuc si gasca , au supraestimat rolul dacilor si getilor in istoria locului , diminuand rolul adevaratilor modernizatori ai epocii medievale : grecii , bulgarii si turanicii ... Romanii nefiind la originea niciunei evolutii ...
4
4

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102