REPLICA ONLINE CONSTANTA

2.2° Constanța Joi, 7 Dec. 2023
Anul XX Nr. 6570
2.2° Constanța Joi, 7 Decembrie 2023 Anul XX Nr. 6570

Muzeul de Istorie îi umflă conturile afaceristului nemuritor Petre Stancă!

Muzeul de Istorie îi umflă conturile afaceristului nemuritor Petre Stancă!

Marieta STEFAN 30 septembrie 2023 | 00:00 3892

Societatea Comtours SRL, deținută de Petre Stancă, fostul vicepreședinte al Consiliului Județean și fostul lider PSD Constanța, a reușit să mai câștige o licitație la Muzeului Național de Istorie și Arheologie Constanța în valoare de 22.583, 95 de lei. Doar cu câteva luni în urmă, în aprilie, aceeași firmă câștigase licitația pentru alte două contracte de 16.952 de lei și respectiv 44.735 de lei din cadrul aceleiași instituții. 

Muzeul de Istorie ii umfla conturile afaceristului nemuritor Petre Stanca!Petre Stancă

Muzeul Național de Istorie și Arheologie Constanța organizează anual un eveniment internațional denumit „Pontica”, o manifestare culturală care a ajuns la cea de a 56-a ediție. La evenimentul care va avea loc în perioada 4-6 octombrie, sunt invitate să participe 145 de persoane. 

„Sesiunea Internațională Pontica 2023 a ajuns la cea de a 56-a ediție neîntreruptă și va avea loc în perioada 4 -6 octombrie. Este o manifestare culturală și științifică de tradiție pentru muzeul nostru, internă și internațională, la care am invitat să participe 145 de persoane. Vor veni din Spania, Anglia, Serbia, Bulgaria, Moldova”, a declarat pentru Replica, Aurel Mototolea, directorul Muzeului Național de Istorie și Arheologie Constanța.

Muzeul de Istorie ii umfla conturile afaceristului nemuritor Petre Stanca!Aurel Mototolea

Valoarea contractului este de 22.583,95 de lei. 

Participanților li se asigură cazare pe durata desfășurării manifestării culturale și științifice, așa că muzeul a organizat  licitație. Cine credeți că a câștigat? Singurul ofertant, SC Comtours SRL, deținută de fostul social democrat Petre Stancă, căruia îi va intra în cont suma de 22.583, 95 de lei. 

„Am organizat o licitație pentru servicii de cazare pentru Sesiunea Internațională Pontica 2023, care va avea loc în perioada 4-6 octombrie și la care au fost invitate 145 de persoane. Singurul ofertant a fost societatea Comtours SRL, care este și în apropiere și ne-a spus că are spații libere în acea perioadă”, ne-a declarat Cătălin Cojocaru, inspector la achiziții în cadrul Muzeului Național de Istorie și Arheologie Constanța.

Muzeul de Istorie ii umfla conturile afaceristului nemuritor Petre Stanca!

Societatea Comtours SRL este deținută de Petre Stancă, fostul vicepreședinte al Consiliului Județean și fostul lider PSD Constanța. Aceeași firmă a reușit să câștige două licitații organizate de către Muzeul de Istorie Națională și Arheologică Constanța tot anul acesta, în luna aprilie. Una dintre licitații prevedea servicii de catering, muzeul oferind o sumă de 16.952 de lei, iar cea de-a doua licitație se referea tot la servicii de cazare, aceeași instituție oferind 44.735 de lei. Muzeul de Istorie a organizat atunci, în perioada 7-12 aprilie, o Tabără arheologică, în cadrul Proiectului de cooperare transfrontalieră „O uniune transfrontalieră în umbra istoriei, proiect finanțat prin programul INTERREG V A România – Bulgaria.
 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nea Petrică, te așteaptă tov. Marina, Călugăreanu, Spînoche ... să puneți de o ședință, bre
1
0
Ce spuneti de prietenia individului cu Primaria, la cel nai inalt nivel? Poate si datorita ei individul castiga licitatii pe banda rulanta! Chiar si cu toti banii din lume individul n a reusit in familie, unde are cele mai mari neajunsuri...Cunoscatorii stiu de putregaiul din interior...
2
0
Televizor Diamant Un cartus Malboro ,Johny Walker si 500 lei intrai pe lista. Aviz Tovarasul Stanca Ce vremuri,,,1
3
0
Pe acest Stanca presa-l face mare amintindu-i numele. Un oportunist unsuros pe care e igienic sa-l ocolesti cand il intinlesti pe strada. I-a placut tot timpul sa iasa ca paduchele in fata, sa se bage singur in seama si mai ales sa profite, indiferent de ce, dar saprofite!
5
0
Și fost lider PCR. A fost directorul direcției comerciale a județului Constanța pe vremea comuniștilor. Când s-a întors în consiliul județean, după 1990, si-a dat afara toți foștii subordonați. Știau ei ceva despre el, probabil.
10
1
Petrica, te astept la mine in garsoniera, sa bem un spritz, ca in vremurile noastre bune !
5
1
Paturi supraetajate.
11
1
Cum naiba cazeaza 145 de persoane pe 22.000 lei adica 4200 euro?!? Cati stau in camera la banii astia? Fac jocuri de cabana..yoga? Stau unii peste altii ca blatistii in Costinesti pe vremuri?
17
4
Cate secole are acest individ? Este mai longeviv decat Iliescu?
16
4

REPLICA

LOTO

6/49
35462936244
5/49
442464503-12-20234 0 9 1 3 5 7
joker
2719125302