REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
16.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

N-a ȘTIUT să trimită SMS pentru PARCARE şi Poliţia Locală l-a AMENDAT!

N-a ȘTIUT să trimită SMS pentru PARCARE şi Poliţia Locală l-a AMENDAT!

Replica API 21 ianuarie 2022 | 00:33 5611

Duduţă Bibică, din Târgoviște, și-a petrecut vacanța de vară la Constanța, iar cu acest prilej s-a ales și cu o amendă. Astfel, dorind să își parcheze mașina, nu a putut achita contravaloarea parcării, deoarece nu a avut cunoștințele necesare pentru a trimite un sms pentru a plăti taxa, a spus el. Bărbatul dorește înlocuirea amenzii cu un avertisment.

Magistrații din cadrul Judecătoriei Constanța au decis respingerea plângerii contravenționale ca nefondată. Sentința a fost dată pe 13 ianuarie 2022 și nu este definitivă.

Nu a știut să trimită SMS

Bărbatul susține că a parcat pentru aproximativ 45 minute și nu a avut cunoștințele necesare pentru a trimite un sms ca să își plătească taxa datorată pentru a parca. După ce a găsit înștiințarea de la Poliţia Locală, a găsit un turist care l-a ajutat să trimită sms-ul. La orele 15,00, la care a fost întocmit procesul-verbal, suma era deja achitată.

Instanța a respins plângerea contravențională

Magistrații din cadrul Judecătoriei Constanța au constatat că petentul nu a furnizat argumente plauzibile privind neplata tarifului de parcare, fiind necredibilă susținerea acestuia că nu știa să trimită un SMS. Faptul că a plătit ulterior depistării acestuia nu reprezintă înlăturarea caracterului contravențional, ci doar aspectul că acesta a urmărit să beneficieze de locul de parcare în continuare. În orice caz, petentul avea cunoștință că are obligația de a achita un tarif pentru parcare. Faptul că doar ulterior înștiințării că a fost depistat că a parcat ilegal ar fi apelat la ajutorul unui turist pentru a trimite un SMS arată că petentul avea această posibilitatea și anterior parcării ilegale.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
nu toti avem abonament, multi folosim cartela ca mai ieftin si nu putem trimite sms sa platim, puneti parcometre!
25
3
da cand era fagabou primar si constanta intr-un mare fel urla ca nu e legal ca trebuie parcomate ca chestii socoteli mai tine cineva minte? ce miros de kko in acest oras
25
0
A stiut sa foloseasca waze-ul ca sa ajunga la Constanta dar la sms-uri nu se pricepe .
15
20
Manelele pe youtube sigur le gaseste imediat, cand sa dea bani pentru parcare nu ii mai merg degetelele pe tastatura.
23
21

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367