REPLICA ONLINE CONSTANTA

20° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Nabucco începe procedura de aprobare a evaluării impactului asupra mediului pentru sectorul bulgar

Nabucco începe procedura de aprobare a evaluării impactului asupra mediului pentru sectorul bulgar

Replica API 6 noiembrie 2012 | 00:00 166

Sectorul bulgar cu o lungime de 422 kilometri al conductei Nabucco a intrat oficial luni în faza de aprobare a evaluării impactului asupra mediului, a anunţat Compania Naţională Nabucco din Bulgaria.

Documentaţia privind procedura EIA a fost depusă la Ministerul Mediului din Bulgaria la 31 octombrie. Anterior, Nabucco a anunţat finalizarea procesului de obţinere a autorizaţiilor EIA pentru sectorul ungar, ultimele patru autorizaţii fiind obţinute în luna iunie.

Depunerea documentaţiei EIA reprezintă începutul procesului legal privind Evaluarea Impactului asupra Mediului în Bulgaria. În urma unei analize a autorităţii competente, Nabucco (reprezentat în Bulgaria de compania sa naţională) va integra evaluările rezultate în urma consultărilor. Următorul pas va fi organizarea de consultări publice de-a lungul traseului, după care cererea va fi retrimisă autorităţilor pentru decizia finală, se arată într-un comunicat Grayling.

"Nabucco este foarte avansat în Bulgaria şi felicităm echipa locală pentru acest nou pas în dezvoltarea proiectului. Nabucco se angajează să respecte cele mai bune practici în conformitate cu reglementările naţionale şi internaţionale, să colaboreze cu toate părţile implicate pentru a se asigura că reprezintă o soluţie câştigătoare pentru ambele părţi în ţările de tranzit", a declarat Reinhard Mitschek, director executiv al Nabucco Gas Pipeline GmbH.

La rândul său, Marii Kossev, director executiv al Companiei Naţionale Nabucco în Bulgaria, a precizat că proiectul, pe lângă promovarea diversificării surselor de energie şi a libertăţii de alegere pentru consumatorii bulgari, va crea "sute de locuri de muncă în Bulgaria, va aduce investiţii de un miliard de euro, venituri din taxe şi va crea noi oportunităţi de afaceri".

Conexiune de gaze naturale din Regiunea Caspică şi Orientul Mijlociu către peste 500 de milioane de potenţiali clienţi din Europa, Nabucco este proiectul de referinţă din Coridorul Sudic. Consorţiul Nabucco continuă să colaboreze îndeaproape cu consorţiul Shah Deniz II şi Conducta de Gaze Trans-Anatoliană (Trans-Anatolian Gas Pipeline - TANAP).

sursa: newsin.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367