REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.3° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
9.3° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Nădrag a preluat preşedinţia „Comunităţilor Locale Riverane Dunării”. Pentru ce vrea fonduri

Nădrag a preluat preşedinţia „Comunităţilor Locale Riverane Dunării”. Pentru ce vrea fonduri

Replica API 25 februarie 2015 | 00:22 202

Asociaţie pentru „Strategia Dunării”

Asociaţie pentru „Strategia Dunării”

Tudor Nădrag

20 membri fondatori s-au alăturat s-au alăturat asociaţiei „Comunităţile Locale Riverane Dunării”, formaţiune destinată atragerii de fonduri europene pentru proiecte cu valoare adăugată în cadrul celor patru piloni strategici ai Strategiei Dunării şi celor 11 arii prioritare de intervenţie. Potrivit primarului de la Hârşova, Tudor Nădrag, s-au alăturat la „prima strigare” 20 de membri fondatori, dintre care opt localităţi din România şi 12 universităţi şi institute, inclusiv Academia Română, prin Centrul de Biodiversitate din cadrul Institutului Naţional de Cercetări Economice. Alături de Hârşova, se mai regăsesc în asociaţie Feteşti, Topalu, Ghindăreşti, Năvodari sau Calafat. Asociaţia a avut lansarea oficială la 27 noiembrie 2014, în Salonul de Onoare al Muzeului Naţional Cotroceni, însă a fost constituită oficial marţi, 24 februarie a.c., Tudor Nădrag zburdând în Capitală, graţie preluării preşedinţiei asociaţiei.

„Am reuşit să constituim asociaţia comunităţilor locale riverane Dunării, al cărei preşedinte sunt şi, acum, ne străduim să accesăm şi să întocmim proiecte. La ora actuală, în această asociaţie, fac parte opt localităţi şi 12 universităţi şi institute, capabile să întocmească proiecte fiabile şi finanţabile. Rămâne să mărim această asociaţie cu alte localităţi, având în vedere ca în exerciţiul bugetar 2014 – 2020 al UE 10% din fonduri să fie direcţionate către Strategia Dunării”, ne-a spus Nădrag, care susţine că, printre proiectele prioritare pe care le are în vedere pentru a obţine finanţări, se regăsesc băile termale din Hârşova, cu proprietăţi curative de renume.

„Vor avea şanse mari de finanţare proiectele ecologice, de mediu, pentru că vrem să avem localităţi curate. Dar, noi, edilii localităţilor pe care le reprezentăm, dorim să accesăm şi proiecte care vizează infrastructura sau care să se axeze pe potenţialul turistic, arheologic şi, cum este în zona noastră a Hârşovei, ne dorim să punem în valoare în mod deosebit apele termale, care, conform analizelor efectuate, se pare că sunt cele mai valoroase din ţară din punct de vedere terapeutic. Ies singure din pământ, fără a fi trase cu pompa, fără a fi încălzite, ies cu temperatură de 42 de grade. De 30 de ani, vin oameni din toată ţara să facă băi. De aceeea, ne propunem să dezvoltăm un proiect şi în sensul ăsta, pentru a pune mai bine în valoare acest potenţial”, a concluzionat Nădrag, pentru “Replica”.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614