REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
11.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Nădrag, către Ministerul Sănătăţii: „Este un monument de nesimţire!”

Nădrag, către Ministerul Sănătăţii: „Este un monument de nesimţire!”

Replica API 16 iulie 2015 | 23:15 388

Reabilitări la spital

Reabilitări la spital

Tudor Nădrag

Toate spitalele din România se confruntă cu lipsuri. Nu mai este un secret pentru nimeni, însă unii primari arată cu degetul spre Ministerul Sănătăţii, care joacă o carte politică atunci când vine vorba de acest subiect. Mai exact, pe principiul „nu îmi eşti subordonat mie, nu te finanţez”, spitalele aflate în subordinea autorităţilor locale primesc bani la „Sfântu‘ Aşteaptă”! În această situaţie se regăseşte şi spitalul din Hârşova, întreţinut, potrivit primarului Tudor Nădrag, prin fondurile bugetului local! „Am renovat secţia de pediatrie, am făcut-o după Neckermann! Vreau să-i invit şi pe cei de la spitalele alea judeţene, unde arată pe la televizor, că-s vai de mama lor, să le arăt că unde se vrea chiar se poate. Am reabilitat cu fonduri proprii, cu pătuţuri noi, cu instalaţii sanitare noi, faianţă, gresie, linoleum, desene animate pe pereţi şi tot ce trebuie. Să le arăt celor care sunt daţi la televizor că sunt vai de mama lor!”, a spus Nădrag, pentru „Replica”. 200.000 lei a investit Hârşova în secţia respectivă, iar localităţile din împrejurimi cu 10.000 lei, pentru partea de obiecte sanitare. Mână de la mână şi luăm pe datorie, un obicei care îl scoate din sărite pe Nădrag şi care are o mulţime de reproşuri de adus ministerului Sănătăţii.

„Cerem în fiecare an ministerului de resort, care are obligaţia ca din fondurile colectate să sprijine şi spitalele care se află sub autorităţi locale, cum este spitalul de la noi. Pentru că şi de aici se colectează fonduri, zic ei aşa cinic în ordinul de ministru, iar noi cerem în fiecare an aparatură nouă, atât cât poate ţara asta, pur şi simplu ne ignoră şi spitalul are în continuare aparatură de-o seamă cu mine, adică de 60 de ani. Tocmai de aceea n-am stat numai în baza lor, pentru că pot să-i acuz de nesimţire cu litere şi nu mă tem, acum un an am disponibilizat din fondurile trei miliarde lei vechi şi am achiziţionat aparat de chirurgie, unde omului i se extrage fierea să mai fie tăiat şi în trei zile este acasă. De asemenea, aceeaşi sumă am aprobat-o anul acesta, când au fost achiziţionate un indoscop şi un colonoscop. Plus cel mai modern ecograf Doppler existent în medicina românească la ora actuală. Ministerul de resort este un monument de nesimţire! (...) Dimpotrivă, finanţează spitale care nu sunt funcţionale şi nu au pacienţi şi le ţin cu celofane pe ele, iar alţii, care au adresabilitate, cum avem noi, oraşul Hârşova şi nouă comune învecinate, nu primesc. Dar, ăsta e mersul... sistemul de Sănătate din România este grav bolnav, iar cei care îl conduc sunt mai bolnavi!”, a concluzionat Nădrag, pentru „Replica”.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218