REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Nădrag zice că face front comun cu socrul lui Ponta pentru ca judecătoria Hârşova să nu fie desfiinţată

Nădrag zice că face front comun cu socrul lui Ponta pentru ca judecătoria Hârşova să nu fie desfiinţată

Replica API 9 august 2013 | 00:00 70

Hotărârea CSM va ajunge în Parlament

Hotărârea CSM va ajunge în Parlament

Problemele privind desfiinţarea Judecătoriei şi a Parchetului din oraşul Hârşova pot fi fi rezolvate. O spune primarul localităţii, Tudorel Nădrag, în ciuda faptului că forul superior al magistraţilor, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), a prevăzut într-o organigramă a Ministerului Justiţiei ca Judecătoria şi Parchetul din Hârşova să fie desfiinţate. Nădrag susţine însă că proiectul nu va fi pus în aplicare întrucât va primi sprijin în Parlament.

Hotărârea CSM a fost transmisă mai departe ministrului Justiţiei, care trebuie să o introducă într-un proiect de lege şi să o treacă prin Parlament. "Ne-am alarmat pentru că a fost o hotărâre a CSM-ului prin care Hârşova figura printre alte judecătorii din ţară care urmează să fie desfiinţate. După aceea, am făcut apel către toţi parlamentarii din judeţul Constanţa, indiferent de culoarea politică. Pe lângă faptul că ei ne-au asigurat că ne acordă tot ajutorul, cea mai importantă întâlnire în acest sens mi s-a părut cea de la Olimp, cu senatorii USL. În afară de senatorii şi deputaţii PSD, care mă susţin pentru că sunt un primar PSD, mare susţinere avem şi din partea senatorului PNL Puiu Haşotti şi a deputatului PNL Mihai Lupu. Din discuţiile purtate, domnul senator Ilie Sârbu, socrul primului ministru a spus că o astfel de problemă are şi la dânsul în colegiu, în Banat, unde este prevăzută desfiinţarea unei judecătorii, aşa că vom face front comun", a declarat, pentru "Replica", Tudorel Nădrag, primarul oraşului Hârşova. Această problemă a mai fost ridicată în urmă cu doi ani, însă tot cu ajutorul parlamentarilor de la acea vreme, situaţia a fost rezolvată, cel puţin până în acest moment.

Spitalul din Hârşova, desfiinţat?

O altă problemă despre care se vorbeşte din ce în ce mai mult în Hârşova este desfiinţarea Spitalului Orăşenesc, lucru infirmat de edilul Tudorel Nădrag. Potrivit acestuia, politica actuală a Casei de Asigurări de Sănătate nu este una fericită pentru unităţile medicale, întrucât, conform legii, din sumele pe care le primeşte un spital, 70% trebuie să se ducă pe salarii şi 30% pe servicii, însă, la ora actuală, susţine Nădrag, toate spitalele alocă 99% pentru salarii şi doar 1% din bani se duc pe servicii. Prin urmare, toate spitalele sunt înglodate în datorii către furnizori, laboratoare de analize, furnizorii de apă şi curent. "Dacă spitalul se va desfiinţa, va fi din cauza politicii cu privire la aceste unităţi medicale. Acum 10 ani, spitalul avea 45 de miliarde buget şi acum are 22 de miliarde. Se spune că ne-au crescut contribuţiile la sănătate, că ne-am diversificat serviciile furnizate, dar bugetul este într-o continuă scădere. Acest lucru nu se vede doar la un spital amărât cum este cel din Hârşova, ci se vede şi la un spital cum este cel judeţean, unde se duce lumea cu medicamente de acasă", a conchis Nădrag.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108