REPLICA ONLINE CONSTANTA

17° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Naomi Osaka a câștigat Australian Open: o depășește CLAR pe Simona Halep și obține locul I WTA

Naomi Osaka a câștigat Australian Open: o depășește CLAR pe Simona Halep și obține locul I WTA

Replica API 26 ianuarie 2019 | 00:00 215

Naomi Osaka (Japonia; 4 WTA) a câștigat primul Mare Șlem al anului, Australian Open. A trecut în finală, în 3 seturi, 7-6 (2); 5-7; 6-4, de Petra Kvitova (Cehia; 6 WTA).

Partida a debutat într-o notă echilibrată. Finalistele nu au vrut să riște nimic și, după 8 posibilități de break neconcretizate, manșa s-a decis în tie-break. Osaka a fost mult mai sigură la retur și cu două mini break-uri și-a adjudecat setul cu 7-2. Avantanjul nu s-a resimțit în cel de-al doilea. Experiența Kvitovei și-a pus amprenta, iar sportiva din Cehia a debutat cu break pe serviciul adversarei și s-a distanțat la 2-0. Naomi a revenit spectaculos. Și-a reglat serviciul, și-a ridicat procentajul pe primul retur și s-a distanțat la 5-4, având 3 posibilități de a închide finala. Emoțiile și-au spus cuvântul, iar Kvitova a profitat la maxim. A câștigat setul cu 7-5, după aproape o oră de joc.

Osaka a cerut o pauză înaintea decisivului, iar strategia a dat roade. A început să domine meciul și-a pus la punct serviciul și returul, iar Kvitova nu a avut ce face. S-a recunoscut învinsă cu 6-4, la capătul unui meci de peste două ore și jumătate.

Osaka este la al doilea titlu de Mare Șlem din carieră. În anul 2018 a câștigat US Open, după o finală cu Serena Williams, potrivit ştiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Asa se contureaza o campiona. Are deja al doilea Slam, a batut-o pe Serena si pare echilibrata psihic. Si culmea joaca si pentru bani. Aici e diferenta. Noi stim ca Halep e buna dar suntem suparati ca atat vrea, cat a facut pana acum. Osaka e altfel. Si Serena, si kerber si iata si wozniaki. Asta e. Poate vine din urma si la noi un real nr.1 cum a fost Nadia, Patzaichin, Hagi, chiar si "neseriosul" Nastase , Lia Manoliu si altii destui.
4
1
Halep vii sa ne jucam la Dorobantu in papusoi? Multumeste-te, macar, cu faptul ca nu te-au prins dopata. Daca te prind, adio bani si trofee deja castigate.
1
1
Ce prostie poti spune, ar fi luat bataie de la ambele rau de tot
2
2
Un meci modest de nota 6-7 _-Simona le-ar fi batut pe-amindoua
3
2
Cine dracu' mai e si Simona Halep??????
7
3
Indiferent ce spue unu sau altul Simona Halep este cea mai buna jucatore de tenis din istoria Romaniei deci tenismana nu sportiva Aici sunt multe peste Simona Ex Iolanda Balos. Nadia. Kati Szabo Elisabeta Lipa .si mai sunt destule
4
1
celui anterior- tu , cred ca'' esti obisnuit sa te joci in porumb''- dar abtinete de la comentarii ironice, esti josnic Felicitari Simona, astfel de comentarii vin de la indivizi ce nu au nimic in comun cu sportul, nu stiu ce imnseamna munca
6
2
Simona ajunge la oi in Dorobantu sa ne jucam in porumb.
4
7

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218