REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
18.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Nărojii şi Gaiţele îşi împart, în weekend, scena Teatrului de Stat Constanța

Nărojii şi Gaiţele îşi împart, în weekend, scena Teatrului de Stat Constanța

Replica API 18 februarie 2020 | 00:00 202

Două comedii au fost programate pentru weekend-ul care urmează, la Teatrul de Stat Constanţa. Amândouă sunt texte româneşti care aduc în faţa spectatorilor constănţeni tipologii umane dintre cele mai interesante şi comice.

La cererea publicului, care pare a nu se mai sătura să vadă şi să revadă această comedie de mare succes, sâmbătă, 22 februarie, de la ora 19.00, ne întâlnim din nou cu „Gaițele” lui Alexandru Kirițescu, în regia lui Lucian Iancu.

Este una dintre cele mai valoroase comedii de moravuri din dramaturgia românească, în care autorul satirizează, cu un umor excepțional, lăcomia, cinismul și dezumanizarea burgheziei de la începutul secolului XX. Se râde mult la acest spectacol, dar spectatorii rămân și cu un gust amar. Peripeţiile amoroase din clanului Dudulenilor, replicile savuroase şi bârfele suculente scot în evidență, într-un mod paradoxal, destinele tragice ale unora dintre personaje. În distribuție: Dana Dumitrescu, Luiza Martinescu, Lana Moscaliuc, Laura Iordan Adrian, Mirela Pană, Cristina Oprean, Liliana Cazan, Maria Lupu, Andu Axente, Adrian Dumitrescu, Remus Archip și Gabriel Neaţă. Scenografia: Lăcrămioara Dumitraşcu, coregrafia: Raimonda Potlog.

Duminică, 23 februarie, de la ora 19.00, se joacă „Niște... năroji”, o dramatizare de Iulian Enache după ciclul de poeme „La Lilieci” de Marin Sorescu. Regizorul Iulian Enache pune accent pe momentele cele mai importante ale satului românesc, încercând să evidenţieze simbolic semnificaţiile lor profunde, astfel încât ajung să se întâlnească, la aceeași masă, participanții la nuntă și la parastas. Este un fel de Las Fierbinți oltenesc, plin de ingenuitatea și umorul specifice lui Marin Sorescu. Scenografia: Sanda Mitache, muzica: Adrian Mihai. În distribuție: Mirela Pană, Dana Trifan Enache, Marian Adochiței, Lana Moscaliuc, Luiza Martinescu, Liliana Cazan, Turchian Nasurla, Laura Iordan Adrian, Georgiana Rusu, Alina Manțu, Remus Archip, Dan Cojocaru, Andrei Cantaragiu, Andrei Bibire, Adrian Dumitrescu/ Cosmin Mihale. Biletele la spectacolele Teatrului de Stat Constanța se pot achiziționa fie online, prin platforma www.mystage.ro , fie de la casa de bilete a Teatrului de Stat Constanța (Bulevardul Ferdinand Nr. 11), la următoarele prețuri: 40 lei (lojă), 30 lei (stal), 20 lei (balcon) și 7,5 lei (bilete pentru elevi, studenți, pensionari). Programul agenției de bilete: luni: 09:00 – 17:00; joi - duminică: 11:00 – 19:00.

L.I.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102