REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Năstase: Băsescu a dus CSAT în derizoriu

Năstase: Băsescu a dus CSAT în derizoriu

Replica API 5 august 2013 | 00:00 261

Fostul premier Adrian Năstase a declarat, sâmbătă seara, că preşedintele Traian Băsescu a dus în derizoriu Consiliul Suprem de Apărare a Ţării, convocând o şedinţă la care nu s-a luat nicio decizie şi într-un moment considerat nepotrivit, în timp ce "premierul pleacă şi este în avion mergând spre ţara marelui licurici".

"Povestea cu CSAT: sunt nişte oameni în Guvern care nu înţeleg încă, de fapt, că CSAT, care este ultima instituţie pe care o controlează Traian Băsescu, dincolo de controlul pe care îl are nu asupra unor instituţii, ci asupra unor oameni din anumite instituţii. Deci, practic, aceste mecanisme pot fi controlate într-un mod foarte inteligent. Spre exemplu, dacă se dorea, şedinţa CSAT putea să n-aibă loc şi ar putea să nu aibă loc nicio şedinţă a CSAT până se încheie mandatul lui Traian Băsescu", a afirmat Adrian Năstase, la un post TV.

În opinia sa, convocând vineri şedinţa, preşedinte Băsescu a vrut "să arate că el este şeful CSAT" şi le-a sugerat miniştrilor că, dacă ar absenta, aceste reuniuni nu s-ar mai ţine din cauza lipsei de cvorum. "Eu vorbesc despre faptul că Traian Băsescu a vrut să arate că el este şeful CSAT, că el stabileşte şedinţele când vrea el, chiar dacă nu s-a consultat cu premierul, care e vicepreşedinte al CSAT, şi a dus, până la urmă, această instituţie în derizoriu, pentru că, organizând o şedinţă care nu a luat niciun fel de hotărâre, şi-a făcut doar damblaua chemându-i pe miniştri de unde erau şi sfidând până la urmă bunul simţ. Adică nu se poate ca în momentul în care premierul pleacă şi este în avion mergând spre ţara marelui licurici, tu practic să faci convocarea de şedinţă. Până la urmă ce ai făcut? Ai încercat să arăţi că ai control asupra acestei instituţii. Dar, repet, dacă patru membri ai CSAT nu se prezintă de acum încolo la şedinţele CSAT, nu există cvorum şi nu se poate ţine nicio şedinţă", a spus Năstase.

Sursa:Realitatea.net

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614