REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
14.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Năstase: Dacă aş fi în locul lui Ponta, aş coabita cu preşedintele

Năstase: Dacă aş fi în locul lui Ponta, aş coabita cu preşedintele

Replica API 18 aprilie 2013 | 00:00 194

Fostul premier Adrian Năstase a declarat, miercuri, răspunzând unei întrebări, că ar coabita cu preşedintele Traian Băsescu dacă ar fi în locul premierului Victor Ponta. Năstase a participat la o emisiune televizată, unde moderatorul l-a întrebat dacă ar fi coabitat vreodată cu Traian Băsescu. "E o întrebare dură", a răspuns Năstase la Antena 3.

"Dacă vreţi, reformulez: Dacă aţi fi în locul lui Victor Ponta, aţi coabita cu Traian Băsescu?", a întrebat, din nou, moderatorul. "În locul lui Victor Ponta, da", a răspuns Năstase.

Fostul premier a spus că pactul de coabitare nu trebuia semnat de Ponta, ci de liderii majorităţii parlamentare.

El a arătat că a avut un punct de vedere diferit de a-l lui Ponta în ceea ce priveşte pactul de coabitare, considerând că acest document trebuia semnat de Traian Băsescu şi liderii majorităţii parlamentare actuale, pentru a estompa unele critici prin faptul că responsabilitatea ar fi revenit liderilor majorităţii parlamentare.

"Aici am avut un punct de vedere diferit de cel al lui Ponta, ca observator, având mai multă vreme de cât el. Un pact de coabitare, dacă se dorea, trebuia făcut între preşedinte şi liderii noii majorităţi parlamentare, pentru că aşa unele din critici ar fi fost estompate chiar prin faptul semnăturilor şi responsabilitatea era a celor lideri ai noii majorităţi", a spus Năstase.

El a mai spus că poate să înţeleagă că la un momet dat, dincolo de ce este relaţia personală, se impune o anumită formulă care să fie în interesul ţării, admiţând că marja e foarte greu de stabilit.

Năstase a precizat, referitor la deciziile din ultima perioadă, că în condiţiile unei situaţii în care riscul e de blocaj complet, cineva trebuie să facă o primă mişcare.

"În ce priveşte coabitarea, chestiunea reprezintă un dat obiectiv", a spus Năstase.

Fostul premier a mai spus că actualul premier, Victor Ponta, este pentru el "o surpriză foarte mare" şi i-ar acorda o notă B+, adică peste 9. Fostul preşedinte PSD a mai spus că speră ca Ponta să adune în jurul său o echipă puternică, ce pare că la acest moment nu există.

Năstase a adăugat că Ponta are de condus acum două guverne, unul social-democrat şi altul liberal, adăugând însă că este important ca USL să dea un semnal de unitate, cel puţin până la finele lui 2014. Năstase a adăugat că ar acorda USL o notă mai mică, B -.

"În momentul în care preşedintele şi majoritatea parlamentară au culori diferite, avem - ne place sau nu - poate să apară coabitarea. Dacă majoritatea nu comunică cu preşedintele, e un război de gherilă care continuă. Într-o ţară cât de cât civilizată trebuie stabilite nişte reguli", a mai spus Năstase.

El a mai spus că ar fi o mare greşeală ca preocuparea principală să fie legată de Traian Băsescu.

"Traian Băsescu este precum o vulpe care a fost împuşcată de vânător şi de pe care fug puricii. După părerea mea, nu are rost să te mai ocupi în mod special de Traian Băsescu. Destinul lui trist se încheie urât şi în momentul acesta noile generaţii şi cei care construiesc o formulă mai bună trec pe lângă el aşa cum trece o maşină 4x4 pe lângă un Logan care tocmai a făcut un mic accident de circulaţie, din neatenţie, lovind o altă maşină", a mai spus fostul premier.

Întrebat dacă i-ar face rău lui Băsescu, Năstase a răspuns: "Nu. Nu cred că astfel trebuie făcută politica. Am mai avut ocazii de-a lungul anilor".

Întrebat dacă este de părere că Traian Băsescu va intra la puşrie, Năstase a răspuns că nu ştie şi că justiţia îşi va face datoria.

sursa: mediafax.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102