REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
13.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Năstase: Nu mă voi implica în campania lui Ponta, dar îl susțin

Năstase: Nu mă voi implica în campania lui Ponta, dar îl susțin

Replica API 24 septembrie 2014 | 10:43 361

Fostul premier Adrian Năstase a declarat marți că nu se va implica în campania electorală a candidatului PSD la prezidențiale, Victor Ponta, pentru a nu-l expune adversarilor politici.

"Răspunsul meu pentru acest moment este 'nu'", a declarat Năstase la televiziunea publică, întrebat dacă îl va susține pe Victor Ponta în campania pentru prezidențiale.

"Nu am vrut și nu doresc să mă implic în campania lui Victor Ponta, pentru a nu oferi vulnerabilități în campanie și o șansă pentru adversarii săi de a-l ataca sub acest aspect. Evident că, din punct de vedere personal, susținerea mea între candidații la președinție merge către Victor Ponta", a continuat Năstase.

În ceea ce privește implicarea sa politică în viitor, acesta a arătat că toți oamenii fac politică într-un fel sau altul.

"Într-un fel, viața noastră este o viață politică, care atinge într-un fel sau altul domenii care au implicații din zona politică spre sfera personală. Din punct de vedere formal, nu am dreptul sa votez, să fiu ales, să ocup funcții publice în România, în străinătate aș putea, și chiar am primit niște invitații. Dar, ceea ce este important pentru mine că, respectând aceste constrângeri pe care statul român mi le-a fixat, prin cei câțiva reprezentați din zona justiției, participarea mea la activități publice va continua", a spus fostul premier.

În opinia acestuia, campania electorală "va fi una urâtă, neideologică".

"Candidații la președinție ar trebui să vină ca niște vectori, să prezinte niște strategii care să-și tragă rădăcina dintr-un anumit rezervor ideologic. Practic, întreaga societate românească s-a deideologizat și mecanismul democratic funcționează practic în afara partidelor, ceea ce mi se pare foarte grav. (...) Ceea ce vom vedea în perioada următoare, în general, va fi o campanie cu o puternică amprentă negativă, de dat la picioare, ca să mă exprim așa. Nu cred că lucrurile acestea ne vor ajuta", a spus fostul președinte al PSD.

Potrivit acestuia, un președinte trebuie în primul rând să aibă capacitatea "de a privi peste dealuri" în ceea ce privește viața de zi cu zi, să aibă o privire strategică, să fie capabil de viziune, să exprime încredere.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614