REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
10.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Năstase: USL să spună dacă trebuie pregătit divorţul

Năstase: USL să spună dacă trebuie pregătit divorţul

Replica API 1 mai 2013 | 00:00 238

Fostul premier Adrian Năstase crede că este necesar să dea răspunsul la întrebarea "dacă USL este un proiect epuizat politic, sau trebuie pregătit divorţul". Năstase se aşteaptă ca tensiunile din USL să se accentueze. "La emisiunea Alessandrei Stoicescu, de sambata, am facut unele afirmatii, pe care doresc sa le intaresc prin cateva sublinieri:

Coabitarea nu este în nici o ţară, care are un astfel de regim politic, o misiune uşoară pentru partide. Desigur, în sens strict tehnic, coabitarea se referă la relaţiile dintre preşedinte, de o parte, şi primul-ministru şi majoritatea parlamentară ce-l sprijină, pe de altă parte. În sens politic, PSD şi Victor Ponta se află de fapt într-o stare de dublă coabitare: cu Traian Basescu si cu PNL. Iar această situaţie va persista până la alegerile prezidenţiale. De aceea, tensiunile, rivalităţile, micile conflicte este de aşteptat să fie tot mai numeroase. Responsabilitatea liderilor USL este de a nu se ajunge la punctul de rupere, la trecerea din logica efortului în comun la cea a dihoniei şi scandalurilor. Răspunsul pe care USL trebuie să-l dea cât mai curând este dacă Uniunea este un proiect epuizat politic, sau trebuie pregătit divorţul. Avem de-a face, de fapt, cu două agende: una a partidelor şi alta a publicului. Cetăţenii îşi doresc menţinerea USL şi funcţionarea ei ireproşabilă pentru îndeplinirea angajamentelor electorale. Pe de altă parte, militanţii de partid ai PSD, PNL sau PC se pregătesc deja pentru următorul ciclu de alegeri: mai întâi cele pentru PE, apoi pentru prezidenţiale, locale si din nou parlamentare. Rolul liderilor este, din nou, de a concilia cele două agende, de a reduce tensiunile şi competiţia declaraţiilor la tv. Asa cred...", scrie Năstase pe blogul personal. Adrian Năstase a dezvăluit recent la emisiunea mai sus citată că există presiuni în PSD pentru desemnarea unui candidat la prezidenţiale din partea partidului.

Sursa:Cotidianul.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218