REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
11.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Naştere cu cântec: a ajuns cu nou-născutul într-o pungă, la Spitalul Judeţean!

Naştere cu cântec: a ajuns cu nou-născutul într-o pungă, la Spitalul Judeţean!

Replica API 14 aprilie 2015 | 15:11 411

Căpăţână: Şi mama şi copilul sunt bine

Căpăţână: Şi mama şi copilul sunt bine

O femeie a născut singură, în a doua zi de Paşte, în maşina proprietate personală, iar apoi ar fi ajuns cu nou-născutul într-o pungă la Urgenţa Spitalului Clinic Judeţean Constanţa. Cel puţin asta le-ar fi declarat iniţial medicior. Însă, soţul ei habar nu avea că urma să devină tată aşa că medicii l-au anunţat să vină la spital. Întrebată unde este copilul, femeia le-a spus că nou-născutul se află în punga cu care se prezentase la Unitatea de Primire Urgenţe. Ulterior a recunoscut că nu a născut în mașină, ci acasă, dar că ar fi șters urmele de sânge pentru ca soțul să nu bănuiască ceva. Medicii au constatat că nou-născutul se afa în şoc hipotermic. Aşa că l-au introdus într-un incubator, el fiind stabilizat. Atât lăuza cât şi copilul sunt în afara oricărui pericol, aceştia rămânând internaţi. Doctorii spun că este o minune că au reușit să scape cu viață și să ajungă la spital.

"Femeia care a născut ieri (luni, 13 aprilie a.c. n.r.) în maşină a fost internată în spital. Asta este tot ce pot să vă spun. Mai multe nu ştiu", a declarat, pentru "Replica", dr. Rodica Tudoran, medicul şef al Unităţii de Primire Urgenţe.

Şeful Secţiei de Obstretică Ginecologie, prof.univ.dr. Vlad Iustin Tica, spune că acest caz i-a fost prezentat la raportul de gardă. "Copilul trăieşte, la fel şi mama", a explicat medicul şef. Însă, nu este primul caz de acest gen. "S-a mai întâmplat să nască în maşină, în afara spitalului, dar nu pot să precizez acum exact când şi cum a fost", a precizat prof.univ.dr. Vad Tica.

Directorul celei mai mari unităţi sanitare de la malul mării, dr. Dănuţ Căpăţână, susţine că bebeluşul a ajuns la UPU cu hipotermie.

"Şi mama şi copilul sunt bine. Copilul a ajuns la noi cu hipotermie. Era frig. Bine că nu s-a exanghinat (pierdere masivă de sânge -n.r). Cordonul nefiind legat, putea să piardă tot sângele. Astăzi sunt bine, sub supraveghere medicală. Copilul are o greutate de 2.800 kg şi respiră spontan. Singurul semn de întrebare este să urmărim în perioada următoare dacă din punct de vedere neurologic nu a avut efecte hipotermia. Se poate întâmpla să apară modificări neurologice. Pacienta este din Constanţa. Nu ţin minte să mai fi fost vreun caz similar. Femeile nasc în diferite locuri. Bine că l-a adus la spital şi nu l-a aruncat într-un tomberon. Din punctul nostru de vedere suntem mulţumiţi că amândoi sunt bine", a declarat dr. Dănuţ Căpăţână.

Medicii s-au întrebat de ce femeia nu a chemat Ambuanţa în ajutor atunci când i-a venit vremea să nască. "Deja lucrurile sunt consumate. Noi ne-am făcut treaba. Amândoi sunt bine. Pe noi asta ne-a interesat şi anume să salvăm mama şi copilul. Şi mama şi copilul rămân sub observaţie medicală", a conchis dr. Căpăţână. De precizat faptul că femeia în vârstă de 40 de ani ar fi epileptică şi mai are acasă încă doi copii.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367