REPLICA ONLINE CONSTANTA

3.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
3.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Năsui dă soluţii pentru scăderea deficitului, fără creşterea taxelor

Năsui dă soluţii pentru scăderea deficitului, fără creşterea taxelor

Replica API 18 mai 2022 | 00:00 700

Deputatul USR Claudiu Năsui susţine că există cinci soluţii pentru scăderea "problemelor Guvernului cu banii", fără a fi crescute taxele, respectiv desfiinţarea pensiilor speciale, a PNDL3, a "sinecurilor", a sporurilor "aberante" şi oprirea schemelor de ajutor de stat.

Claudiu Năsui

Fostul ministru al Economiei a scris, marţi, pe Facebook, că, în primul trimestru al acestui an, cheltuielile statului "au crescut deja cu peste 19%" faţă de perioada similară a anului trecut.

O primă măsură susţinută de Năsui este desfiinţarea pensiilor speciale, care ar permite o economie de "aproximativ 10 miliarde de lei pe an".

El propune şi desfiinţarea Programului "Anghel Saligny", ajuns la 65 de miliarde de lei.

"Desfiinţarea PNDL 3 'Anghel Saligny', care este, de fapt, un mare program de transfer al banilor din buzunarul dumneavoastră înspre firme de partid şi băieţi deştepţi conectaţi politic. Era 50 de miliarde de lei când l-am refuzat şi am fost daţi afară de la guvernare. Din acel moment şi până acum, sub USL 2.0, a ajuns la 65 de miliarde de lei. Şi sigur va mai creşte", a completat Claudiu Năsui, scrie Agerpres.

Deputatul USR mai pledează pentru reducerea numărului de ministere şi "desfiinţarea sinecurilor". În opinia sa, România "poate funcţiona lejer" şi "mult mai bine" cu 12 ministere, iar restul de până la 20 ar fi "făcute ca să hrănească mega-partidul unic, cu trei guri" de la guvernare.

"Agenţii de promovare a nu-ştiu-ce. Au ajuns să înfiinţeze cam una pe lună. Academii de carton făcute doar să plătească indemnizaţii pe viaţă aşa-zişilor academicieni cu doctorate plagiate, dar serviţi politic pentru foloase aduse României pe care e clar că nu le vedem. Institute de cercetare care nu cercetează nimic, dar îşi plătesc salarii imense, pe sistemul 'academiilor'. Ai de unde să desfiinţezi, fără să simtă niciun român că o instituţie de genul ăsta a ieşit din viaţa lui", completează el.

O altă măsură susţinută de reprezentantul USR este eliminarea "sporurilor aberante de la stat", oferind ca exemplu "sporuri noi la mai multe ministere" pentru faptul că angajaţii lucrează cu fonduri europene.

"Salariile lucrătorilor acelora sunt deja peste ce vă imaginaţi de mari. Dar partidul unic socialist a sesizat o oportunitate politică să le crească din nou", adaugă Năsui.

El recomandă şi oprirea schemelor de ajutor de stat, considerând că acestea "ajută doar o mafie" conectată la ministere.

"De la scheme de tipul celei de mers la târguri în locaţii exotice pe banii contribuabililor, din care vă mărturisesc că se fură ca din codru, până am ajuns în Ministerul Economiei şi le-am retezat. Acum au început iar şi sunt foarte înfometaţi. Până la scheme eşuate de tip Start-up Nation, unde un loc de muncă creat aşa a costat aproape 100.000 de lei. La suma aceasta, mai bine lăsau banii în buzunarul oamenilor. Da, băieţii statului pregătesc chiar acum un nou Start-up Nation, sezonul 3", mai susţine deputatul USR.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920