REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Natalie Portman răspunde criticilor aduse de Rose McGowan referitoare la ţinuta purtată la gala Oscar

Natalie Portman răspunde criticilor aduse de Rose McGowan referitoare la ţinuta purtată la gala Oscar

Replica API 14 februarie 2020 | 00:00 292

Natalie Portman

Actriţa Natalie Portman a răspuns criticilor aduse de Rose McGowan referitoare la ţinuta sa de la ceremonia de decernare a Oscarurilor, pe care erau brodate numele cineastelor nenominalizate de Academia Americană de Film, precizând că a fost ''o simplă recunoaştere'' a realizărilor colegelor de breaslă, informează Press Association, citată de Agerpres.

McGowan a denunţat gestul lui Portman ca fiind un ''protest ce primeşte recenzii pozitive din partea presei de masă'', dar care a fost mai degrabă ''ca şi cum actriţa ar fi jucat rolul cuiva căruia îi pasă. Aşa cum procedează multe dintre acestea''.

"Tipul de activism pe care îl practică Portman mi se pare foarte ofensator pentru cele dintre noi care duc greul acestei munci", a mai scris McGowan pe Facebook.

Portman, laureată cu Oscar pentru rolul din ''Black Swan'' (2010), a răspuns acuzaţiilor printr-o declaraţie de presă în care precizează că pelerina a fost ''o simplă recunoaştere'' a ''filmelor extraordinare'' realizate de regizoare şi că intenţia ei nu a fost ''să distragă atenţia de la marile realizări ale acestora''.

Actriţa de 38 de ani a spus că este de acord cu McGowan şi că ar greşit să fie etichetată drept ''curajoasă'' adăugând că asociază acest termen cu femeile care depun mărturie la tribunal împotriva mogulului Harvey Weinstein.

McGowan a fost una dintre primele femei care l-au acuzat public pe Weinstein de agresiune sexuală.

În mesajul său publicat pe Facebook, McGowan a sugerat că Portman nu este serioasă când vorbeşte despre lucrul cu regizori femei, remarcând că a colaborat doar cu câteva femei de-a lungul carierei sale.

Natalie Portman, o actriţă israeliano-americană, a recunoscut că este adevărat că a făcut doar ''câteva'' filme cu cineaste şi a lăsat să se înţeleagă că motivul ar fi penuria de proiecte regizate de femei adăugând că femeile se confruntă cu mai multe greutăţi atunci când vine vorba de a juca în filme regizate de bărbaţi.

Portman a sosit pe covorul roşu la ceremonia decernării Oscarurilor de duminică seară purtând o pelerină neagră Dior pe care erau înscrise numele cineastelor care nu au fost nominalizate în categoria ''cel mai bun regizor''. Pe lista de nume s-au aflat, printre altele: Lorene Scafaria, Lulu Wang, Greta Gerwig, Marielle Heller, Celine Sciamma, Mati Diop şi Melina Matsoukas.

Portman a declarat pentru LA Times: ''Vreau să aduc un omagiu femeilor care nu au primit recunoaştere pentru munca lor incredibilă de anul acesta, în felul meu subtil''.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614