REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Natura i-a unit! Militarii și angajații RAJA au igienizat cel mai mare parc din Constanța

Natura i-a unit! Militarii și angajații RAJA au igienizat cel mai mare parc din Constanța

Replica API 9 mai 2015 | 19:09 128

Parcul Tăbăcărie este, de vineri, mai curat și mai igienizat! Sub deviza “Natura ne unește!”, militarii americani și angajații RAJA Constanța au demarat, vineri, o amplă acțiune de curățenie în Parcul Tăbăcărie. La acțiunea ecologică organizată de SC RAJA SA, Liga Navală a Statelor Unite (Navy League of the United States - NLUS) și Unitatea Militară Black Sea Rotational Force 15.1., au participat 100 de voluntari și a avut ca scop promovarea spiritului civic în rândul constănțenilor care ar trebui să conștientizeze cât de dăunătoare sunt deșeurile aruncate la voia întâmplării.

Peste 100 de militari, angajați ai SC RAJA SA, dar și elevi constănțeni, s-au adunat vineri, în jurul orelor 13.00, în parcul Tăbăcărie din Constanța, pentru a participa la o amplă acțiune de igienizare a celui mai mare parc din Constanța. Participanții s-au echipat cu tricouri albe inscripționate cu siglele organizatorilor și logo-ul “Natura ne unește!”, însă nu înainte de a primi informații despre această activitate chiar de la organizatori. „Compania noastră este implicată într-un parteneriat cu Ambasada Statelor Unite la București, cu militarii americani care sunt la Constanța, în zona Dobrogea. Parteneriatul nostru include multe acțiuni tehnice, am beneficiat de un suport tehnologic impresionant, dar suntem implicați și-n acțiuni comune de promovare a spiritul civic. Acțiunea aceasta se desfășoară sub o deviză generoasă, „Natura ne unește!“. Trebuie să recunoaștem că învățăm unii de la alții și, în ceea ce privește spiritul civic noi, românii, avem ce să învățăm de la americani. Încă nu acordăm suficient respect naturii fără să ne dăm seama că, de fapt, acționăm împotriva noastră, împotriva viitorului. Încercă să facem o curățenie exemplară în parcul Tăbăcărie, să-i conștientizăm pe constănțeni că așa trebuie să arate acest parc în fiecare zi, să fie o plăcere să trăiești, să te plimbi, să-și aduci nepoții, copii, să te deconectezi, să citești o carte în acest parc“, a declarat Felix Stroe, directorul SC RAJA SA Constanța. În asentimentul lui Stroe a fost și Teodor Patrichi, președintele Consiliului din România al Ligii Navale a SUA. „Ne bucurăm să fim astăzi aici, alături de RAJA, care este un parteneriat excepțional. Suntem împreună cu aproximativ 40 de marini din unitatea Black Sea Rotational Force 15.1, staționați la Baza Mihail Kogălniceanu. Vor să ajute la absolut tot ceea ce înseamnă spirit civic. De aceea ne-am întâlnit azi. Suntem cu foarte mulți voluntari. Am fost uimit când băiatul meu mi-a spus că și el, căruia i-am povestit despre acest eveniment, vrea ca grădinița lui să fie curată și a luat bucată de hârtie de pe jos și a arucat-o la coșul de gunoi. Sper ca aceste activități să le vedem din ce în ce mai des. Sunt sigur că și conducerea orașului și toți cetățenii acestui oraș sunt în asentiment cu noi și așteptăm în parcul Tăbăcărie, și-n alte zone, oricând, la orice oră, pentru spiritul civic“, a spus Patrichi. La rândul său, David Jones, reprezentantul Black Sea Rotational Force, a declarat că: „avem tineri pușcași marini care au avut dorința de a ajuta la curățarea parcului. Ne-am simțit foarte bine primiți în România, a fost o oportunitatea excelentă de a oferi un mic ajutor pentru ospitalitatea cu care am fost primiți“. Acțiunea de ecologizare și igienizare al celui mai mare parc din Constanța a luat startul în zona Gravity Park, urmând malul lacului Tăbăcărie și zona centrală a parcului, înspre bulevardul Alexandru Lăpușneanu.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614