REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
9.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Navă cu navigatori români la bord, reţinută în Franţa: se reclamă neplata salariilor

Navă cu navigatori români la bord, reţinută în Franţa: se reclamă neplata salariilor

Replica API 9 iulie 2018 | 00:00 351

O navă sub pavilion Panama, cu 22 de navigatori români la bord, a fost reţinută în Franţa pentru neplata salariilor şi pentru lipsa condiţiilor de viaţă şi de muncă. Armatorii navei fac demersuri pentru plata salariilor şi repatrierea echipajului.

sursa foto: https://www.vesselfinder.com

Sindicatul Liber al Navigatorilor (SLN) a anunţat că face toate demersurile pentru ca marinarii de pe nava St Elias să îşi primească salariile. Nava de tip cargo, sub pavilion Panama, cu 22 de navigatori români la bord, a fost arestată în Franţa, la Nantosuelta. În data de 2 iulie nava a fost inspectată de Port State Control şi de Inspectorul ITF din Franţa, iar în urma controlului nava a fost reţinută. Navigatorii au reclamat neplata salariilor şi condiţiile de muncă şi viaţă la bord.

“Armatorii navei fac demersuri rapide pentru plata salariilor şi repatrierea echipajului impuse de autorităţi în urma plângerilor navigatorilor de la bord şi îndreptarea problemelor găsite la bord. Mai sunt navigatori români debarcaţi care au de primit sume de bani promise că vor fi plătite imediat ce vor ajunge acasă, promisiuni neonorate însă până la această dată”, arată SLN.

Sindicatul Liber al Navigatorilor atrage atentia personalului navigant român că ar trebui evitate navele cu probleme de neplată. În caz de neplată a salariilor pentru o perioadă care depăşeşte două luni, navigatorii trebuie să se adreseze organizaţiilor din care fac parte sau să facă plângere la administraţia pavilionului navei şi clubul de asigurare al navei, în conformitate cu prevederile convenţiei MLC 2006. Asigurarea acoperă cel mult patru luni salariu neplătit şi costul cu repatrierea navigatorilor.

De asemenea, SLN recomadă navigatorilor să se înscrie în sindicat, pentru a beneficia de ajutor în situaţii precum cea descrisă mai sus.

R.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
mai toti marinarii care apeleaza la sln cand au nevoie nu sunt inscrisi si nu au cotizat ! !
1
3
stie cineva ca sunt firme de crewing care te obiga fortat sa te inscrii in acest sindicat? din cite cunosc acest lucru este optionala nu obligatorie
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369